Vraag & Antwoord

Servers

ThuisServer

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hallo!

  Ik wil bij mij thuis het volgende realiseren:

  1 centraal systeem, waarop voor iedereen useraccounts staan. (de server)
  En dan heb ik 4 pc's met Win XP Pro SPII. Als ik deze opstart wil ik dus een inlogscherm krijgen. Waarmee ik dan dus inlog op de server. Ik wil ook alle software draaien vanaf de server, en ook alle bestanden op laten slaan op de server.

  Welke software moet ik hiervoor op de server draaien, welke instellingen moet ik op de pc's wijzigen waar Win XP Pro op staat?
  En hoe moet ik de server verbinden naar de pc's?

  Hebben jullie hier een duidelijke tutorial van?
 • Je kan gebruik gaan maken van verschillende besturingssystemen om een server te maken. Maar aan de manier waarop je de vragen steld lijkt het of je niet veel of bijna niets ervaring hebt met netwerken en servers. als dit zo zou zijn kan je beter een windows xp computer gebruiken als "server". Op deze windows xp computer share je dan wat mapjes enzo. Om een echte server te gaan configureren is niet zo simple. Wat jij bijvoorbeeld wilt met die loginschermpjes enzo dat kan je doen door een windows server op te zetten en hiervan een domain controller te maken. Als ik een goede tutorial hiervoor tegenkom laat ik het wel weten maar deze zijn vaak zeer moeilijk voor mensen met weinig netwerk ervaring.
 • Je kan dit doen met Windows Server 2003 of Windows Server 2008 en gebruik te maken van Terminal Server. Handleiding http://technet2.microsoft.com/windowsserver2008/en/servermanager/terminalservices.mspx

  Ik raad je aan als het lukt om TS onder server 2008, ben hier toevallig deze week mee aan de slag geweest en is echt een hele grote verbetering tegenover TS onder server 2003. Een van de voordelen is dat je bijvoorbeeld de desktop van Vista kan emuleren, unclusief media player, fotobeheer, etc.

  Waarschijnlijk zijn er ook wel andere (goedkopere) alternatieven, maar die ken ik helaas niet.
 • Ik heb op de server MS Windows Server 2003 Platinum, ik heb daar terminal services ingesteld, maar het instellen op de `client` wil niet.
 • Ik heb op de server MS Windows Server 2003 Platinum, ik heb daar terminal services ingesteld, maar het instellen op de `client` wil niet.
 • Windows Server 2003 Platinum??? Bij mijn weten zijn er alleen maar de edities Web, Standaard, Enterprise en Datacenter…

  Is bovendien bekend dat je extra licenties moet activeren als je terminal services wil gebruiken? Zonder deze licenties krijgen je clients een tijdelijke licentie die 120 dagen geldig is…

  Bovendien heb je voor centrale user login en dergelijke ook Active Directory nodig. Ik stel voor dat je je daar ook eens in verdiept. Het gaat te ver om dat hier allemaal uit te moeten leggen…
 • Wat bedoel je met instellen op de client lukt niet? Je kan je TS bereiken via RDP. (Remote desktop). Zit standaard in XP (start run > mstsc).
 • extern bureaublad werkt ja, maar het moet ook mogelijk zijn dat waneer ik mijn systeem opstart, ik een AanmeldScherm krijg, waarmee ik direct op de server kan inloggen, hoe gaat dat?

  (EDIT)

  Net zo als bijvoorbeeld op scholen, staan alle Gebruikers ingesteld op de server, en dan log je met de client in op de server. Daardoor staat op de client alleen de schone Windows installatie, en alle software en files op de Server.
 • dekah,

  Je zegt wel "net als op scholen" , dat klopt allemaal maar de netwerken op scholen zijn geinstalleerd door mensen die veel meer weten van windows server en netwerken dan jij. Je hebt een doos verf gekocht en een doek en je vraag hoe je een picasso maakt eigenlijk. Netwerken installeren van dit type is ingewikkeld en niet op te lossen met een tutorial.

  Met name software centraal op de server draaien is een lastige en vergeet niet dat je netwerk met 4 pc's veel onderhoud nodig zal hebben.

  Het is thuis ook ongebruikelijk om software centraal op een server te installeren. Voor veel users thuis is een centrale server met een gedeelde printer en dataopslag al heel wat.
 • Dat snap ik, maar het gaat mij vooral om de centrale opslag, maar het extern inloggen, gewoon vanafde pc moet kunnen, en daar wil ik graag wat uitleg over.
 • Je kan het oplossen door automatisch in te loggen op je client, dan automatisch een RDP te starten.
 • Hallo,

  Wat je beste kan gebruiken is Terminal server… Koop een Thinclient en ga lekker inloggen op de terminal server.
  Of aan ander alternatief, open RDP stel hem en en sla op in de opstart menu dan krijg je direct de inlog scherm van de terminalserver

  Maar daar kom je tcoch weer problemen tegen, want je moet een apparte licentie server opzetten, In je polcy instellen dat er remote ingelogd mag worden op een Server. etc etc

  wat ik je kan aanraden is, als je toch intresse in zulke dingen heb, koop een windows server 2003 boek en ga je gang..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.