Vraag & Antwoord

Servers

Verschillende windows 2003 versies?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Wil iets gaan doen met windows 2003 server. Maar er zijn verschillende versies en snap niet helemaal wat de veschillen zijn.

  Heb de beschikking over Windows 2003 Server Enterprice SP2, is dat hetzelfde als de R2 versie?
 • De R2 versie is meer te zien als een tweede uitgave van Windows Server 2003. Er zitten wat extra features in ten opzichte van de eerste Windows 2003 versie. Ook de R2 versie is te krijgen als Standard en Enterprise. De Enterprise editie is dus niet per definitie R2.
 • R2 is idd een vernieuwde versie van Windows 2003. Snap goed dat je het verwarrend vind, want de naamgeving is niet echt duidelijk. Als je Windows 2003 R2 met SP2 hebt dan draai je de laatste "windows server 2003" versie.

  Als je echter zaken wilt gaan leren, etc kan je misschien beter gaan kijken naar Windows server 2008, dat is de laatste versie en daarin is toch wel flink wat verandert, zou zonde zijn dat je een berg kennis op doet die nu al achterhaald is. Niet dat Windows server 2003 een slecht product is hoor, je kan er prima je zaakjes mee regelen en als je ergens werkt waar ze dit product gebruiken en voorlopig niet overstappen is het prima om kennis op te doen.
 • Best kan je beginne met de standard versie…

  De Smallbusiness server zit exchage en sql server bij…
  Enterpice ondersteunt 8 processoren en ehmm 32 gig ram etc

  Als deze info staat op microsoft.nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.