Vraag & Antwoord

Servers

lid worden van een domein

Anoniem
Leo S
12 antwoorden
 • hey ik heb een aardig probleempje

  Mijn vader is op vakantie deze week en omdat me eigen laptop er vorige week is meej gestopt ging ik nu op me vaders werk laptop waar ik eigenlijk totaal niet op mag :)

  maar nu ging ik dus ergens lannen en zij die gozer jah ga naar deze computer/ eigenschappen/ en dan computer naam / wijzigen / werkgroep aanvinken / werkgroep intoetsen daar.

  hij stond op domein eerst op domein en daar stonds iets ingevuld maar weet niet wat

  dus ik had dat gedaan dat ging allemaal goed maar nu wou ik het weer terug op domein zetten maar dan moet ik weer invullen wat er eerst stond. nou dat is dus het probleem weet totaal niet meer wat daar stond. is dat ergens terug te vinden in de computer want alle bestanden enz staan er nog wel gewoon op alleen ik hoef nu niet meer bij het begin mijn vaders wachtwoord in te toetsen en het hele bureaublad is veranderd.

  heb snel hulp nodig :P me vader komt zondag weer thuis en dan moet het verholpen zijn

  alvast bedankt

  marc
 • Ik ben bang voor je dat je toch maar even op moet biechten wat je gedaan hebt… Je hebt namelijk de laptop uit het domein van je vaders werk verwijderd. De enige manier om hem weer in het domein te krijgen is dat de systeembeheerder van je vaders werk de laptop weer lid maakt van het domein.

  Om de laptop lid te maken van het domein van je vaders werk moet de laptop om te beginnen verbinding hebben met een server die op het werk staat. Ten tweede moet de juiste domeinnaam ingevuld worden en ten derde moet het administrator wachtwoord van het domein ingevuld worden (of van een ander account met rechten om computers op het domein aan te melden).
 • whaha oke dan maar de beste smoes van me leven verzinnen bedankt voor de reactie. maar wel raar dat je het zomaar kan veranderen en dan niet zomaar er weer op krijgt toch. had het liefst toch even een waarschuwing gekregen :)

  bedankt voor de reactie, is iedereen er ook mee eens niemand een trucje ofzow ;)
 • Het is op zich niet raar dat je wel de domeinconfiguratie weg kan halen maar niet zomaar weer terug kan zetten… Het kan sowieso alleen maar met administrator-rechten, dus het account van je vader heeft admin-rechten op de laptop. Dit is om te beginnen al een risico. Niet alleen kan er dan dit gebeuren, maar installeren spyware en virussen zich ook wat makkelijk op de achtergrond zonder dat je het zelf in de gaten hebt.

  Verder wordt er bij het aanmelden op een domein een account aangemaakt, vergelijkbaar met een user account, maar dan voor de computer. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit niet zomaar kan en je daar ook weer speciale rechten voor moet hebben. Bovendien moet de computer een van de domain controllers kunnen bereiken om ervoor te zorgen dat het computer-account ook aan die computer gelinkt wordt. Bij het verwijderen hoeft dit niet noodzakelijk zo te zijn. Als je off-line het domein weghaalt op de laptop, blijft het computeraccount zelf nog wel staan op het domein, terwijl de laptop geen lid meer is van het domein. Om dat computer account weer te kunnen gebruiken moet de laptop opnieuw lid worden gemaakt van het domein.

  Als ik je nog een laatste tip mag geven: verzin geen smoes en zeg gewoon wat er gebeurd is… Ouders houden er niet zo van als hun kinderen liegen…
 • De reacties die je geeft op het "domein-probleem" zijn juist, maar de laatste zin over wat ouders vinden en zo vind ik ietwat "overdone".

  Een leugentje om bestwil mag wel en is in dit geval totaal onschadelijk.

  :lol:
 • [quote:884f53435d="Mauricio"]De reacties die je geeft op het "domein-probleem" zijn juist, maar de laatste zin over wat ouders vinden en zo vind ik ietwat "overdone".[/quote:884f53435d]
  Een leugentje om bestwil moet inderdaad kunnen, maar zoiets gebeurt niet zomaar. Het moet dan in dit geval wel een heel sterke leugen zijn om het niet op te laten vallen. Mijn tip was dan ook meer een wijze raad en wat lentzie ermee doet, moet ie helemaal zelf weten.
 • Ik heb hier verder nog nooit over nagedacht, maar zou het activeren van een systeemherstelpunt van een datum vóór de 'aanpassing' soelaas bieden?
 • Het zou misschien wel kunnen werken maar bij het wijzigen van lidmaatschap van domein of werkgroep wordt er niet automatisch een herstelpunt aangemaakt.

  Bovendien heb ik zelf niet zulke hele goede ervaringen met systeemherstel, het is dan ook het eerste wat ik uit zet op mijn PC. Het neemt namelijk alleen maar onnodige schijfruimte in beslag en dat kan door de tijd aardig oplopen…
 • Als je dan toch moet kiezen tussen eerlijkheid of gaan rotzooien met systeemherstel, dan ga ik mee met het verhaal van Leo S om alles op te biechten, voordat je meer schade aanbrengt.

  Het herstellen van een domein is een kwestie van een paar seconden, het werken met een systeemherstelpunt brengt wat meer risico's met zich mee.

  /\/\
 • Leo heeft helemaal gelijk. Ik heb dan wel geen kinderen, maar ik ben lang genoeg systeembeheerder om te kunnen bevestigen dat hier geen smoes zal helpen. Ook is er geen andere truc die dit slippertje ongedaan zal maken. De SID is uniek en die is gewijzigd, dus helaas pindakaas. Eerlijk opbiechten en de consequenties aanvaarden is het enige advies te geven. Het zal er weliswaar toe leiden dat je never nooit meer aan de laptop van het werk mag zitten, maar dat is dan maar zo.
 • Het verbaast me dat je nog in kan loggen op de laptop. Hij gebruikt dan geen domein account. Want die zijn niet meer te gebruiken als de computer uit het domein verwijderd is.

  Heb het ook al meerdere keren gezien dat mensen dit gedaan hebben om bv de computer in het thuisnetwerk te gebruiken. Terwijl het daarvoor eigenlijk helemaal niet nodig is.
 • Een optie werkt is gewoon om restore van je laptop te doen. Dat moet wel werken!!
  John

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.