Vraag & Antwoord

Servers

Server met router.

Anoniem
rvliex
6 antwoorden
 • Ik zit met een probleempje. Ik wil een eigen website hosten. Nu wou ik op mijn Windows Vista Home Premium Apache gebruiken. Dit werkt goed, als ik 127.0.01 intik als URL. Maar ik wil dat mijn website staat op mijn IP-Adres. Normaal gaat dat zonder problemen. Maar ik zit achter een router. Nu dacht ik er dus aan om te Port-Forwarden. En dan heb ik het vermoeden dat ik poort 80 moet forwarden naar poort 80 van mijn laptop met het IP-Adres ervan. Hoe heet het IP-Adres wat voor iedere computer anders is ? Niet het gewone IP, maar elke computer binnen een netwerk had volgens mij ook een eigen IP. Waar vind ik dat nummer ?
  En nog belangrijker:Alle data die met HTTP binnenkomt gaat via poort 80. Als ik poort 80 naar mijn laptop doorstuur, hebben de andere computers op de router toch geen internet meer of klopt mijn redenatie niet ?
  Alvast bedankt.
  ~Soul4000~
 • Kun je niet beter voor een euro of 25 per jaar (inclusief domeinnaam) je site elders onderbrengen? Zet je PC uit wanneer je wilt en je geeft alle zorgen uit handen.
 • Plus dat het qua stroomkosten waarschijnlijk duurder is, de site zelf te hosten…
 • [quote:4ea274b3e4="gerben"]Plus dat het qua stroomkosten waarschijnlijk duurder is, de site zelf te hosten…[/quote:4ea274b3e4]
  Oké, dan weet ik voldoende. Ik wou het eerst via mijn pc proberen omdat het een Text-Based MMORPG wordt. Nu heb ik wel verstand van HTML, maar niet van PHP. Dus wou ik Apache runnen en daarin proberen een spel te ontwikkelen en het met vijf andere mensen testen. Ik wil echter nog geen paid-server nemen, omdat ik dan aan die kosten vastzit waar ik misschien niets mee ga doen. Dus is het nu verstandig gewoon een gratis host met ca. 1000 Mb en PHP ondersteuning te nemen en daarin te gaan testen ? Later kan ik het dan overzetten naar een paid-server. Is dit een goed plan ?
 • Bijvoorbeeld, of vraag een kennis met 'n domein om een subdomein. Kost hem niks en jij kunt vooruit, zonder reclame etc.
 • Overigens het mappen van de poort is geen probleem hoor. Map in je router poort 80 naar het IP-adres van je laptop. Wel even oppassen dat dit IP-adres niet veranderd.

  Bedoel je soms het mac-adres, wat voor elke computer/netwerkkaart uniek is?

  Je andere computer kunnen nog gewoon internet op…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.