Vraag & Antwoord

Servers

Wat kan ik allemaal doen met mijn oude pc?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Volgens mij is een paar maanden geleden in Computer Totaal een artikel verschenen met allerlei tips wat je met je oude pc kan doen. Ik weet dat ik de kop van die artikel zag, maar nu weet ik niet meer waar ik met de tijdschrift heb gedaan. Heeft iemand hem gelezen? Wat kon je allemaal volgens hun doen met je oude pc? Ik heb namelijk 2 pc in een netwerk en een oude 486 liggen die niet aan het netwerk is aangesloten. Ik wil deze 486 aan het netwerk aansluiten en iets mee doen, maar ik weet nog niet wat.
 • [quote:7963495221="DeNasio"]Computer Totaal een artikel verschenen met allerlei tips wat je met je oude pc kan doen. [/quote:7963495221] Check om mee te beginnen op de site van computer!totaal deze Zes zelfbouwprojecten voor uw oude pc.
 • Zou kunnen dienstdoen als router/firewall, met bijvoorbeeld freesco of monowall.
 • Bedankt voor de tips heren. Ik zoek iets interessanter en nuttiger. Bijvoorbeeld ik heb al een router waar 4 pc op aangesloten kunnen worden, en alle computers hebben firewall, dus router/firewall is niet interessant of nuttig. De opties bij "Zes zelfbouwprojecten voor uw oude pc" spreken mij ook niet aan. Nog iemand die iets weet? Of zijn dit mijn enige opties?
 • Veel meer opties zullen er inderdaad niet zijn.
  [quote:05832066e9="DeNasio"]Ik wil deze 486 aan het netwerk aansluiten en iets mee doen, maar ik weet nog niet wat.[/quote:05832066e9] Welke 486 CPU en hoeveel werkgeheugen? Afhankelijk van de hoeveel werkgeheugen, zou je er wellicht een lichte Linux distributie erop kunnen installeren.
 • Monowall is freebsd gebaseerd. Zit al een web servertje met php in. Kun je ook nog uitbreiden met andere software. Heeft wel 64MB geheugen nodig.

  http://m0n0.ch/wall/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.