Vraag & Antwoord

Servers

boek exchange 2003

Anoniem
Sellis
3 antwoorden
  • Aangezien ik als docent een nieuwe reader wil gaan maken over Exchange 2003 ben ik op zoek naar een goed boek hierover. Ik heb onlangs Exchange 2007 van W. Stanek aangeschaft, maar kom er nu achter dat dit systeem (2003 server 64 bits en exhange 2007 64 bits) een te zwaar pakket gaat worden voor de studentencomputers, dus …. moet dan toch maar op 2003 verder. Ik heb Exchange al een 2 tal jaren draaien en kan het redelijk managen, maar ben dus op zoek naar details en feiten. Iemand een idee (liefst een NL boek, dat leest toch net iets sneller en ik moet er vrij snel aan beginnen).

    bedankt alvast.
  • De evaluatieversie van Exchange 2007 is ook te downloaden voor 32-bits systemen. Deze evaluatieversie werkt 120 dagen (de 64-bits versie werkt ook 120 dagen als je geen licentie invoert). Ik neem aan dat dit lang genoeg moet zijn voor lesdoeleinden… Bedenk wel dat Exchange 2007 weer heel anders is dan Exchange 2000 en 2003.

    Een goed boek in het nederlands weet ik zo niet, maar ik ben altijd heel gecharmeerd van de boeken van Microsoft Press. Wel in het engels, maar heel overzichtelijk. Bovendien zit in deze boeken altijd een CD-tje met evaluatiesoftware. Kijk anders even op www.comcol.nl voor andere (misschien wel nederlandse) boeken.
  • Comcol had ik idd al gekeken, maar geen NL boeken. Dan toch maar naar UK toe. Ik heb al de virtual 2003 + exchange 2007 32 bits gedownload, punt is alleen dat deze verschrikkelijk traag is. Er wordt ook nogal wat geheugen gevraagd. De machines waarop het moet draaien (in VPC) zijn quad cores met 2 GB intern. Dat gaat het dus niet worden. Ga wel een Engels boek aanschaffen en in de aankomende weken maar eens beginnen met lezen en schrijven.

    Bedankt in ieder geval voor de reactie. Mocht iemand anders nog een tip hebben … Volgens mij bestaan er geen NL boeken over Ech. 2003, wel over 2000 en 2007 :-(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.