Vraag & Antwoord

Servers

Windows Vista Business aanmelden op Windows 2003 SBS

Anoniem
Phaldmmor
7 antwoorden
 • Beste specialisten,

  Ik ben voor het eerst bezig met het plaatsen van een Windows 2003 SBS server i.c.m. een Windows Vista machine. Nu loop ik tegen een probleem aan en hoop ik dat een van jullie me kan helpen.

  Dit is de foutmelding

  [img:4117b31b57]http://home.planet.nl/~born0293/sbs/Foutmelding.jpg[/img:4117b31b57]

  De server draait geen DHCP, de router wel en dat wil ik zo houden ivm machines die niet op het domein hoeven aan te loggen maar wel van de verbinding gebruik maken.

  Weet iemand wat ik kan doen ?

  Bij voorbaat dank
 • Wat je moet doen is DHCP op de server activeren en op de router uitzetten. Verder moet je in DHCP instellen dat de clients het IP-adres van de server als primaire DNS krijgen. Inloggen op een domein gaat niet als DNS niet goed is, Active Directory is namelijk sterk afhankelijk van DNS.

  Als je DHCP op je server draait, zorgt dat er ook voor dat DNS gegevens netjes geupdate worden op het moment dat een client een ander IP-adres krijgt. Dit staat verder los van het wel of niet op het domein aanmelden.

  Dus:
  - DHCP op server activeren
  - Clients moeten SBS als primaire DNS server krijgen.
 • Bedankt, het werkt inderdaad nu. Alleen zit ik met het volgende probleem.

  Standaard gaat Windows Vista op de server Roaming Profiles aanmaken, maar daar wil ik niet mee werken. Hoe kan ik gewoon met lokale profielen werken ?

  Bij voorbaat dank
 • Volgens mij word het tijd dat je misschien eerst eens gaat verdiepen in hoe een en andere werkt? Systeembeheer is een vak, niet iets wat je zomaar even binnen 5 min leert

  http://technet.microsoft.com/nl-nl/default.aspx
 • Dat weet ik.

  Maar waarom heb ik er met Windows XP geen last van en met Vista wel. Als ik een Windows XP machine in 't domein hang, dan gaat ie niet automatisch met roaming profiles werken.
 • Als je in Vista naar Control Panel\User Accounts\User Accounts gaat en dan klikt op Configure advanced user profiel properties, selecteer account, dan change Type, daar kan je instellen welk profiel word gebruikt. Vermoed dat dit ook via GP geregeld kan worden, weet alleen niet waar. Meer info over hoe een en andere werkt onder vista :

  http://technet2.microsoft.com/WindowsVista/en/library/fb3681b2-da39-4944-93ad-dd3b6e8ca4dc1033.mspx?mfr=true
 • Ik kan inderdaad via deze weg een profiel kiezen. GP wordt gedeïnstalleerd bij het installeren van SP1

  http://www.betanews.com/article/Windows_Vista_SP1_Will_Uninstall_Group_Policy_Management/1188398636

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.