Vraag & Antwoord

Servers

Server

Anoniem
januz
5 antwoorden
 • Hallo
  ik wil een server maken.
  Op de server wil ik software zetten die iedreen op het internet er af kan halen. Wat heb ik nodig ? en hoe ga ik het doen ?

  gr jasper
 • Je hebt een server nodig met grote harde schijf, een hele snelle internet verbinding qua upload, als je bijvoorbeeld Windows 2003 installleert zit een Internet Server er bij in, tot slot heb je een advocaat nodig als je dingen op je site zet die beschermd zijn via het auteursrecht (software films of muziek).

  Meestal is de upload van een thuis internetlijn zo sloom dat echt plezierig werken niet mogelijk is. Ik huur om die reden een server bij www.one.com voor 1,25 euro per maand.
 • FTP-server…? En zorg dat er geen illegale troep opstaat, anders kan je flink in de problemen komen.
 • [quote:1fbeb4209a="Phaldmmor"]FTP-server…? En zorg dat er geen illegale troep opstaat, anders kan je flink in de problemen komen.[/quote:1fbeb4209a]

  :O ik was van plan om wat films er op te zetten kan ik dat dan niet beveiligen of zo ?
 • Dat kan met rechten… misschien is het verstandig om een boek te kopen of eens op de site van Microsoft te kijken, dit zijn namelijk basis handelingen, zoals NTFS en share rechten, opzetten FTP verbinding, IIS, etc. Zorg verder voor een goede beveiliging met een goede firewall, up to date software, etc, want anders is je systeem zo gehackt en word het misbruikt voor weet ik wat allemaal. Ook dit laatste is basis kennis die je nodig hebt om goed een server te kunnen hosten, dit is wederom een kwestie van lezen, lezen en leren.

  Verder kost Windows Server 2003 wel geld, zo'n 600 euro of meer per licentie, dus misschien is XP of linux een beter alternatief? Een server is niets anders dan een apparaat wat centraal een dienst aanbied en dat heeft dus weinig te maken met de software die er op draait.

  Pas wel op met films, want het aanbieden hiervan is uiteraard ook heel erg illegaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.