Vraag & Antwoord

Servers

Software en Server

Anoniem
Willem G.
3 antwoorden
 • Na twee maal - zo maar opeens - een crash te hebben meegemaakt met een HD met alle ellende van dien, heb ik een Synology DS508 aangeschaft met 5x een Seagate Barracuda ES2 van 1TB. Ik heb twee laptops die beiden op Windows Vista Home Premium draaien. Ik heb de 5 schijven in een RAID 5 opstelling geconfigureerd. Ik gebruik mijn laptops zakelijk ( MS Office2007 ) en prive ( Foto's, Video ( DV Camcorder / YouTube ) en muziek ( WAVE en MP3 bestanden ). Mijn router is een Speedtouch 780i WL. De Synology heb ik aangesloten met een LAN kabel aan mijn gateway 780i WL. Nu mijn vragen :

  1. Ik wil goede backupsoftware aanschaffen en denk aan Acronis true Image !! Home. Het lijkt mij het meest zinvol om deze software op de surver te zetten en van daaruit een backupsysteem voor mijn beide laptops op te zetten. Kan dat ? Of moet ik het programma op een of misschien wel beide laptops installeren ?

  2. Omdat de Synology deel uitmaakt van mijn netwerk speelt ook het beveidigingsaspect. Moet ik nu op de Synology ( draait op Linux met Samba zoals het artikel in CT 10 2008 aangeeft ) een firewall en antivirussoftware zetten? en zo ja wat draait onder Linux ?
 • Indien je spreekt over een backup is een image eigenlijk geen oplossing. Voor een backup van alleen data zou ik bijvoorbeeld Syncback aan kunnen raden (maakt eigenlijk een kopie, daardoor makkelijk te restoren). Indien je een compleet systeem veilig wilt stellen is het maken van een image wel aan te raden. Het is vaak wat lastiger om één of enkele bestanden terug te zetten vanuit een image.
 • Ik zou een scheiding aanmaken tussen windows en je persoonlijke data.
  Met acronis kun je goed een backup maken van Windows maar minder van je data omdat je data alleen leesbaar is met Acronis.

  Backups op de dezelfde machine als het orgineel is slecht om een aantal redenen: bij brand, diefstal, waterschade en blikseminslag ben je alles kwijt. Het beste is om backups van je belangrijke spullen te backuppen op een medium die je mee kunt nemen naar een ander huis, bv je werk. Als het niet afgesloten kan zou ik de data coderen met bv truecrypt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.