Vraag & Antwoord

Servers

Domein User lokaal ook laten aanmelden

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik werk op een school waar een aantal medewerkers gebruik maken van een laptop. Nou hebben wij een geval waarbij een gebruiker ook zonder in verbinding te zijn met ons draadloze netwerk ook zou moeten kunnen inloggen.

  Nou hebben wij geen idee hoe.

  Zodra wij zonder verbinding willen inloggen met hetzelfde account geeft hij dus aan dat het domein niet kan worden gevonden. Dit omdat hij dus niet in verbinding is met het schoolnetwerk. Wij zouden graag willen weten hoe je dus wel kan inloggen zonder verbinding.

  Kan iemand mij hiermee helpen?

  Groeten Martijn Smit
 • Nu zou het kunnen zijn dat hij via het login script een policy om zijn oren krijgt. Maar ik weet niet of windows het standaart toelaat.
 • Standaard laat Windows toe om in te loggen terwijl je niet met het netwerk verbonden bent. Het gebruikersprofiel wordt dan lokaal opgeslagen en als er off-line ingelogd wordt, wordt deze lokale kopie van het profiel gebruikt. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van roaming profiles, waarbij het gebruikersprofiel op het netwerk wordt opgeslagen. Er kan ergens een policy zitten die ervoor zorgt dat de lokale kopie van een roaming profile wordt verwijderd bij het uitloggen. In dat geval is dus alleen een kopie van het profiel op het netwerk aanwezig, dus krijg je de melding dat het profiel niet gevonden kan worden op het moment dat je off-line inlogt.

  Er kunnen echter meerdere oorzaken zijn waardoor je niet in kan loggen. Wat voor melding verschijnt er precies en op welk moment?
 • De melding die ik krijg als ik dus op het domein wil inloggen terwijl ik niet in bereik ben van het draadloze netwerk is: Kan het domein "Domeinnaam" niet vinden.

  Nou denk ik dat dit misschien kan zijn dat hij met de policy meekrijgt dat hij niet offline mag inloggen.
 • Heeft hij uberhaupt wel eens aangelogd op het domein, online dan …. Anders is er nog geeneens een gecached profiel die hij kan gebruiken.
 • Hij is al ingelogd geweest. Meerdere malen zelfs. Dus hij heb al een gecached profiel. Alleen wordt deze misschien weer verwijderd na het uitloggen door onze policy's.

  Of word het offline inloggen door policy's tegengehouden.

  Iets anders kunnen wij niet bedenken?
 • Of het profiel verwijderd wordt kan je snel nazien in je profile settings, of het een policy betreft zou je moeten nakijken in je GPO
 • Zat hem in de policies.
  We hebben het al gevonden.

  Bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.