Vraag & Antwoord

Servers

Vista op de HP Proliant G4P

Anoniem
krob
2 antwoorden
 • van mijn werkgever heb ik een fileserver gekregen, een HP Proliant ML350 - G4p.
  Omdat ik deze machine behalve bestands- en printserver ook wil gaan gebruiken als werkstation met de multimedia-apparatuur die daar bij komt, wil daar Windows Vista er op gaan installeren als het kan de 64-bits versie, en daarmee beginnen de problemen:
  De (nieuwste) HP Smartstart CD geeft me niet de optie om Vista of XP te installeren. Ik denk omdat het geen server-besturingssystemen zijn.
  Als ik dan rechtstreeks vanaf mijn CD de installatie van Vista Ultimate Edition opstart loop ik al zeer snel vast: Windows heeft voor de Smart Array Controller géén driver. Ook van de site van HP valt deze niet te downloaden, en daarmee is het feestje voorbij.
  Mijn vraag: kan ik een W2k3- of desnoods een W2k-driver wellicht zo manipuleren dat deze te gebruiken is in Vista? Is er een alternatief? Ik heb me rot ge-googled, maar lijk zo ongeveer de enige te zijn met dit probleem!

  Kunnen iemand me wellicht een stukje in de goede richting helpen?

  groet,
  Krob
 • In de meeste gevallen kun je er van uit gaan dat een Windows 2003 driver ook onder Windows XP werkt en een Windows 2008 driver onder Vista… Ik vraag me alleen af wat voor multimedia apparatuur je erbij hebt, want normaal gesproken zit er niet eens een geluidskaart in een Proliant server.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.