Vraag & Antwoord

Servers

Domeinen instellen

Anoniem
Leo S
4 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb zojuist als een soort van experiment Windows server 2008 geïnstalleerd. Ik kan het alleen met geen mogelijkheid voor elkaar krijgen om de domeinen goed in te stellen voor computers binnen mijn netwerk. Op youtube ziet het er zo simpel uit en ik doe toch presies het zelfde :( Misschien heeft het iets te maken met het feit dat ik draadloos verbind, maar ook dat moet toch geen probleem zijn?

  Zou iemand mij opweg kunnen helpen? Ik kan eventueel weer met een schone installatie starten om al mijn veranderingen ongedaan te maken.

  MVG, Dylan
 • Vanuit de server manager installeer je de "active directory domain services role" en de "dns server role". Na een reboot draai je 'dcpromo' en volg je de stappen in de wizard.

  Voor je PC's is het belangrijk dat hier Windows 2000 professional, Windows XP Professional, of Vista Business, Enterprise, of Ultimate op draait. Verder moet je ervoor zorgen dat de PC's je server als DNS server gebruiken, voordat je ze aanmeldt op het domein.

  Dit zijn globaal even de stappen die je moet nemen om Active Directory te installeren. Voor meer details verwijs ik je toch naar een van de vele tutorials die op het Internet te vinden zijn.
 • Hoi Leo,
  Ik heb zojuist opnieuw de ADDS en de DNS geïnstalleerd. Maar als ik bij de ADDS de role scan geeft ie dit aan:
  [code:1:e93290f8ce]Title:
  This domain controller must be able to reach a DNS server and retrieve DNS records that are associated with this domain controller

  Severity:
  Error

  Category:
  Configuration

  Date:
  3/15/2009 12:18:30 PM

  Issue:
  The Active Directory Best Practice Analyzer (AD BPA) cannot retrieve information from the server for this domain controller. DNS controls how this domain controller is located by the other member computers and domain controllers in the domain or forest.

  Impact:
  The AD BPA cannot collect data and validate the configuration for the domain controller locator (DC Locator) (Netlogon) records that are registered in DNS.

  Resolution:
  Troubleshoot DNS Client and DNS Server issues to determine the root cause of the problem.[/code:1:e93290f8ce]

  Enig idee hoe ik dit kan verhelpen? Verder denk ik dat ik bij de laatste stap die jij noemde de fout in ben gegaan; ik heb de dns van mijn pc's niet op de server gezet.

  Dylan
 • Oke, ik ben inmiddels zover dat ik al mijn computers in een domein heb verbonden. Maar ik denk dat ik nog niet helemaal snap wat het nou precies inhoud… Ik ben op zoek naar een oplossing waarin iemand op alle pc's zou kunnen inloggen en zijn bestanden daarop kan zien, bewerken, etc. Ik las ergens iets over home server (File server (?)). Ik ben geen fan van extern bureaublad, mede omdat mijn server engels is. Zou iemand mij misschien nog even op weg kunnen helpen?

  Dylan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.