Vraag & Antwoord

Servers

Server verbinden

Anoniem
Leo S
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vraag, ik heb een server draaien op zolder. Een vriend van mij heeft ook een server. Kan je die verbinden met vpn zonder een router dus een software matige vpn verbinding?
 • Dat kan… en wel op verschillende manieren, hoewel de meest stabiele oplossing toch wel een IPsec tunnel tussen twee routers is. Een andere mogelijkheid is een IPsec tunnel bouwen door middel van 'Routing and Remote Access', maar dan moeten beide routers ook wel IPsec passthrough ondersteunen. Het probleem is namelijk vaak dat routers geen IPsec verkeer door kunnen laten over NAT. De minst stabiele oplossing is een PPTP verbinding maken op een server, terwijl op de andere server dmv RRAS een PPTP server wordt geinstalleerd. Hier moet de router aan de server kant PPTP passthrough ondersteunen en moet TCP poort 1723 open gezet worden.
 • 'Routing and Remote Access' Dit is toch in windows server 2003? En moet je toch policy's aan maken? Heeft u hier ervaring mee? En is dit makkelijk in te stellen?
 • RRAS zit inderdaad standaard in Windows Server 2003 en ja, je moet ook policies aanmaken. Ik heb hier ook ervaring mee en het is makkelijk in te stellen… Het is alleen niet makkelijk uit te leggen, omdat iedere situatie anders is. Het kan zelfs heel goed zo zijn dat het bij jou niet gaat werken…
 • Kan ik dit testen met ipsec van windows 2003 in vmware als ik beide vmware een apparte netwerk kaart geef? Of moet je hier echt 2 routers en internet lijnen voor hebben?
 • Dit kun je testen in een vmware omgeving, maar dan moeten niet beide servers in hetzelfde subnet zitten, je wil immers dataverkeer routeren naar een ander netwerk over een VPN…
 • Ik ga het proberen met 2 vmnetwerk kaarten of kan ik hier voor ook 1 en de zelfde gebruiken?
 • Het lukt me niet.

  Ik heb in vmware 2 servers gemaakt beide op het zelfde specific private network (VMnet2) en de servers hebben deze ips

  Server1
  IP 192.168.10.1
  Subnet 255.255.255.0
  Gateway 192.168.10.1

  Server2
  IP 192.168.11.1
  Subnet 255.255.255.0
  Gateway 192.168.11.1

  Werkt dit zo met VMWARE of moet ik ze beide een verschillend specific private network geven. Want als ik nu via windows een tunnel wil gaan maken werkt dit niet.

  Kan ik niet op een andere manier niet makkelijk een vpn verbinding maken onderling of moet dit altijd met ipsec?
 • Aangezien ik het via vmware het niet voor elkaar krijg :( Wil ik het gaan proberen met 2 Cisco 828 Routers. Gaat het hier wel mee of heb ik daarvoor speciaal een analoge lijn nodig? Of kan ik de hun poorten ook daarvoor configureren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.