Vraag & Antwoord

Servers

[IIS] default web uit de lucht ineens

Anoniem
fabstar81
8 antwoorden
 • hallo

  sinds gistermorgen is de http service uitgevallen op onze server. ik heb een aantal meldingen in de system log files over http:

  HTTP: 15005
  Unable to bind to the underlying transport for 0.0.0.0:443. The IP Listen-Only list may contain a reference to an interface which may not exist on this machine. The data field contains the error number.

  For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

  WIN3SVC:
  Cannot register the URL prefix 'https://*:443/Exchange/' for site '1'. The site has been deactivated. The data field contains the error number.

  For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

  Ik kwam er achter om dat het syncen (waar ik notabene gister nog een topic over opende) met de nieuwe telefoons HTC TOUCH PRO 2 ineens niet meer ging. ik checken met de andere webservices die worden aangeboden zoals webmail en shares die via web worden geshared, maar helaas. ook deze zijn uit de lucht.

  websites die op de server op een andere poort draaien doen het wel. die draaien nl onder xampp. het lijkt er dus op dat alle MS websites en/of services via poort 80 gekilled zijn.

  wat heb ik gedaan: uiteraard op de help links in de events geklikt, maar helaas. ik krijg een I'm sorry, there is no help available voro dit probleem. de http service draait wel, heb hem een aantal keren herstart, maar als ik dat doe krijg k dus bovenstaande events in mn log te zien.

  ik weet niet of het er mee te maken heeft, maar ik zie ook dat alle virtual ftp shares (dirs) ook niet geladen zijn:

  melding in event
  MSFTPSVC:
  The server was unable to add the virtual root '/user' for the directory '\\myhood.fabstar81.com\share\userfolders\jose\HOME' due to the following error: The network path was not found. The data is the error code.

  For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

  dit komt voor een aantal users voor.

  gaat een lichtje branden over IIS…maar is dit terecht?

  hulp! :(
 • ik heb in de IIS manager gekeken wat er zo allemaal is uitgevallen. basically komt het neer to this:

  alles

  de default website is uitgevallen. hij is gestopped. als ik hem probeer te starten zegt ie dat de "process cannot acces the file because it is used by another process." welk proces dat zegt ie helaas niet.

  iemand/?
 • gehackt?
 • kweenie.
  als ik via netstat -ano kijk zie ik een hele lijst, maar krijg geen page break dus kan nooit het begin van de lijst van gebruikte poorten zien.

  ik heb ook geen programma's laatst geinsstalleerd. er schijnen veel problemen te zijn met skype, maar dat is niet geinstalleerd op de server uiteraard.

  doordat die default website niet meer draait doet mn IIS ftp gebeuren het ook niet…
 • herstarten?
 • natuurlijk al gedaan. services herstart ook, complete reboot. IIS net nog gerepaired. niets helpt.
 • boot hem maar vanaf een virus/trojan scan CD….. ik vrees… :oops:
 • ben hem al aan eht scannen.

  ik heb de poort echter veranderd waar default op draait naar 8081 en dan kan ik nog de website niet opstarten. melding blijft het zelfde. :s

  geen owa dus, geen oma, active sync :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.