Vraag & Antwoord

Servers

Exchange Server 2007 en GroepsInbox

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo Allemaal,

  Ik moet binnenkort een Exchange Server opzetten. De vraag van de gebruiker(s) is of het mogelijk is een groeps inbox op te zetten, die dus voor iedereen/bepaalde gebruikers toegankelijk is. Is het dan ook te zien als een bepaalde gebruikers een email al heeft gelezen, en is de verzonden post ook voor deze groep gebruikers te zien?

  Weet iemand een goede tutorial anders voor het opzetten van een exchange server?

  Bedankt!
 • Heb je bericht even verplaatst naar het servers forum…

  Je kan een mailbox aanmaken en meerdere gebruikers rechten geven op de mailbox. In Outlook kun je dan deze mailbox primair openen, of als secondaire mailbox toevoegen. Wijzigingen die 1 gebruiker in die mailbox doet, zijn ook zichtbaar bij andere gebruikers.

  Een goede tutorial voor het opzetten van een Exchange omgeving is er niet, omdat iedere situatie weer andere instellingen vereist. Als je geen ervaring met Exchange hebt, is het aan te raden om iets van een cursus te volgen en eventueel examen te doen.

  Documentatie is in ieder geval te vinden op http://technet.microsoft.com
 • Als je via die mailbox een mailtje verstuurd, komt deze echter in je EIGEN sent items terecht.

  Je ziet als andere gebruiker wel dat de mail is beantwoord, maar het antwoord zelf zie je dus niet.
 • Andere mogelijkheid is dus om naast een eigen mailbox een mailbox voor gezamenlijk gebruik te maken en deze desnoods via het web te benaderen. Een andere leuke Exchange site is: http://msexchange.org/
 • Hoe kan ik exchange zo instellen dat hij 1 of meerdeer popboxen leeg trekt? Is dit eigenlijk mogelijk?
 • Exchange zelf niet. Er zijn wel een aantal externe tools (popcon /GFI Mailessentials).
 • Oke…ik wil dat als tussenstap gebruiken voor dat ik het mx record koppel aan het IP van de server. Ik neem aan dat de settings achter, bv popcon , in exchange hetzelfde blijven als wanneer je hem rechtstreeks koppelt aan de mx record?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.