Vraag & Antwoord

Servers

Exchange 2007 Webmail benaderen

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Goedemorgen,

  Ik heb een probleem met het benaderen van de webmail van Exchange 2007. Internet kan ik doormiddel van https://localhost/exchange/ de webmail aanroepen. Van buiten lukt dit niet via http://[WAN IP ADRES/exchange. De 443 poort staat wel gerouteerd naar het server ip adres. Ik krijg wel de melding er is een probleem met het certificaat (kreeg ik ook intern) en dan kan ik doorgaan naar deze website (niet aanbevolen) aanklikken. Vervolgens krijg ik niet het Exchange Webmail login scherm, maar gewoon een internet explorer login scherm (gebruikersnaam en wachtwoord), als ik daar bv het administrator wachtwoord invul krijg ik een page not found? Ik krijg nooit het webmail login scherm, iemand een idee?

  Bedankt
 • De URL voor Outlook Web Access van Exchange 2007 is niet …/exchange, maar …/owa. Misschien is dat de oorzaak van je probleem?
 • Stom, dat was inderdaad de oplossing, bedankt!

  Nu zit ik alleen nog het probleem dat ik een certificaat moet aanvragen. Ik neem aan dat ik eerst een domein moet aanvragen, ik laat dan de MX records doorverwijzen naar de SBS 2008 server. Maar hoe kan je in de Exchange 2007 een certificaat aanvragen?
 • Als je een commercieel certificaat wil aanvragen moet je inderdaad eerst een domeinnaam registreren. Je maakt dan een A-record aan in de DNS, die je als URL gebruikt voor Outlook Web Access, bijvoorbeeld 'owa.domeinnaam.nl'. Vervolgens moet je binnen IIS een certificate request aanmaken, waarmee je bij een leverancier van SSL certificaten een certificaat kan aanmaken. Als dit allemaal rond is, importeer je het certificaat in IIS en geef je aan dat dat certificaat gebruikt moet worden.
 • Bedankt voor je antwoord.
  Ik begrijp alleen 1 ding niet. Ik maak een domein aan in SBS2008 via "Setup your internet address" (bv: mailtest.nl). Als ik dan bij IIS kijk bij Server certificates zie ik staan remote.mailtest.nl. Moet ik dan wel hier het certificaat voor aanvragen (via rechtermuisknop; Create certificate request)?
 • Een domeinnaam waar je mail op wil ontvangen vanaf het Internet, vraag je aan bij een hosting provider. Zij kunnen voor jou een domeinnaam registreren op Internet en zorgen voor de juiste MX-records voor je mail en een A-record voor Outlook Web Access. Vervolgens koop je een commercieel SSL certificaat voor de URL die je gebruikt voor Outlook Web Access

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.