Vraag & Antwoord

Servers

Inloggen op Administrator account via Externe toegang/Termin

Anoniem
tijnie
2 antwoorden
  • Ik kon tot enige tijd geleden zonder problemen via externe toegang inloggen op een Windows 2003 server (als Administrator). Nu is het probleem dat dat niet meer lukt, de melding in het logboek is:
    Dat de terminalserver kan tot 120 dagen na het eerste gebruik zonder licentieserver werken.

    Het is niet de bedleling dat medewerkers erop inloggen, alleen de Administrator moet erin kunnen. Is het dan toch nodig om de licentieserver te installeren voor Terminal Services, om is er een workaround voor?
  • Terminal services kan in twee verschillende modes draaien: remote administration mode en application mode. Als alleen het admin account in moet kunnen loggen, draai je terminal services in remote administration mode. Het aantal concurrent RDP sessie is dan beperkt tot twee en alleen administrator accounts kunnen inloggen. In application mode kunnen ook gebruikers inloggen en is er geen beperking in het aantal concurrent connecties. Je moet dan echter wel een license server hebben en terminal server licenties activeren. Als je geen licenties hebt, kun je terminal services in application mode maximaal 120 dagen gebruiken (90 dagen in Windows 2000)

    In jouw geval draai je dus terminal services in remote administration mode. In Windows 2000 moest je terminal services apart installeren en tijdens de installatie aangeven in welke mode je het wilt draaien. Vanaf Windows 2003 hoef je terminal services niet meer apart te installeren om in te kunnen loggen als administrator. Als je terminal services wel installeert, gaat Windows ervan uit dat je gebruikers in wil laten loggen en dan heb je dus een license server en ts licenties nodig. Als je terminal services niet apart installeert, moet je op het tabblad 'remote' van de system properties het vinkje aanzetten (net als in Windows XP).

    Wat jij dus moet doen is terminal services verwijderen en het hierboven genoemde vinkje aanzetten. Dan kun je als administrator gewoon inloggen, met twee concurrent RDP connecties en een console sessie dmv 'mstsc /console' of 'mstsc /admin'.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.