Vraag & Antwoord

Servers

Interne email extern versturen via Exchange

Anoniem
tijnie
4 antwoorden
  • Is het mogelijk om interne email, in Exchange 2007, extern te versturen via de SMTP? De rede waarom ik dit wel is niet van belang, maar het is voor een korte periode nodig. Eigenlijk wil ik dus gewoon alle email extern versturen via de ingestelde SMTP server.
  • Interne e-mail extern versturen via SMTP??? Mail wordt toch altijd via SMTP verstuurd? Ik snap niet helemaal wat je nou precies wil, misschien moet je toch even uitleggen waarom je dit wil, dan wordt het wellicht wat duidelijker…
  • Normaal gesproken wordt interne email, dus de email van het betreffende domein, niet extern gerelayed. Deze email wordt door Exchange direct bij de geadresseerde interne gebruiker afgeleverd. Alle email moet dus behandeld worden als zijnde een externe geadresseerde, ook al is het email voor een interne (domein) gebruiker.
  • Dat gaat dus niet… Zodra er op de Exchange server een mail voorbij komt, die voor een domein bedoeld is die de Exchange server zelf accepteert, wordt deze meteen intern afgeleverd. Je zou deze mail dan zelf via een externe mailserver moeten versturen en niet via de eigen Exchange server.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.