Vraag & Antwoord

Servers

WS2008 met 2 NIC's configuratie

Anoniem
Leo S
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit met een probleem waar ik niet uitkom met mijn Windows Server 2008 systeem. Ik heb het hele zooitje wel werkend gehad op Windows Server 2003, maar aangezien alle clients Windows 7 zijn leek het me handiger over te stappen naar Windows Server 2008. De situatie is als volgt:

  * De server heeft 2 netwerk adapters, adapter 1 is mijn internetverbinding, adapter 2 is de verbinding naar de clients via een router (waar dhcp is uitgeschakeld)
  * Op de server heb ik een dhcp server ingesteld die naar behoren werkt (alle clients krijgen een ipadres), en een Active Directory.

  Het probleem is echter dat ik geen internetverbinding krijg op de clients. Ik heb ook een DNS server geprobeerd in te stellen maar hier kom ik dus niet uit. Ik heb verschillende artikels op internet geraadpleegd, alleen zonder resultaat.

  De situatie waar ik naar streef:
  * clients hebben verbinding met internet via de server
  * gebruikersaccounts moeten roaming profiles zijn, met bepaalde mappen lokaal (hier kom ik wel uit)
  * server dient als dhcp server (werkt reeds)

  Mijn vraag is dus, wat moet ik doen om internet werkend te krijgen op mn clients?

  Alvast bedankt.
 • Mijn vraag is nu: waarom wil je de Internet verbinding via de server laten lopen? Ik zou dit alleen aanraden als je ISA Server cq. TMG installeert en dan ook nog eens op een aparte server die speciaal als firewall ingezet wordt. Kortom: in jouw geval zou ik gewoon een goede firewall appliance inzetten en niet al het Internet verkeer door de server heen laten routeren.

  Als het goed is heb je DNS al draaien, anders werkt Active Directory niet…
 • Omdat de DHCP server in de router niet werkt en ik het handiger vind doit via de sever te laten lopen. Wat heb ik precies fout gedaan? Als ik een nslookup doe op de client computers, krijg ik Unknown maar wel het goede IP adres.. Ligt het probleem dan bij de DNS of bij iets anders?

  De internetverbinding heeft het IP 192.168.1.10 en de server 192.168.1.2 en de gateway is 192.168.1.1 en die clients 192.168.1.x

  Ik heb ookal RRAS geprobeerd in te stellen maar hier kom ik ook niet echt uit, misschien dat jullie me daarbij kunnen helpen zodat mn clients eindelijk internet krijgen.

  Alvast bedankt
 • Staat je default gateway wel goed? En heb je op je servrr wel internet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.