Vraag & Antwoord

Servers

Toevoegen Exchange aan Outlook

Anoniem
Erno Breedveld
4 antwoorden
 • Ik heb sinds kort de beschikking over een Exchange server. Ik heb geprobeerd die naast mijn POP-server te installeren in Outlook en alles lijkt goed te gaan. Bij het installeren kan ik verbinding maken met de Exchange server. In mail (starten vanuit Configuratiescherm) zie ik ook de nieuwe mailbox die ik heb aangemaakt. Maar als ik nu Outlook wil opstarten (wat dus niet meer lukt) krijg ik deze melding. Wat moet ik daar nu mee / hoe krijg ik dat weer recht getrokken?

  "Kan Microsoft Office Outlook niet starten. Kan het Outlook-venster niet openene. Kan de set mappen niet openen. U moet met het huidige profiel een verbinding make met Microsoft Exchange voordat u uw mappen kunt synchroniseren met uw bestand met offlinemappen."

  Ik hoop op een goede tip!

  Erno
 • Ik neem aan dat je computer lid is van het domein en dat je ook daadwerkelijk inlogt als domein user?
 • Sorry, ik begrijp je reactie niet of ik heb het verkeerd uitgelegd.
  Ik had eerst een POP-account ingesteld in Outlook.

  Geen probleem. Vervolgens heb ik inmiddels Hosted Exchange en kan je op basis daarvan ook Outlook configureren. Dat gaat allemaal goed..met alle gegevens maak ik dan ook connectie met de (externe) exchange server, maar als ik vervolgens (dat moet) Outlook herstart begint de ellende. Het enige wat helpt is de configuratie weer ongedaan maken. Maar ja, daar had ik het natuurlijk niet voor aangeschaft :)

  Hoop dat dit wat duidelijker is?!

  Groeten, ERno
 • Aha, het was mij niet duidelijk dat je een hosted Exchange account wil configureren, ik dacht dat je zelf een Exchange server had staan. Hierbij moet je namelijk met je PC inloggen op een Active Directory domein.

  Welke versie van Outlook gebruik je?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.