Vraag & Antwoord

Servers

Compatibiliteit NAS schijven

Anoniem
neuf
5 antwoorden
 • Geacht forum,
  Situatieschets:
  Lacie 2big network NAS, 2 schijven Raid-1
  ging kapot, >>behuizing terug naar Lacie >> 6 weken later nas terug, nog steeds kapot, kan weer terug in reparatie, waarschijnlijk weer 6 weken weg, pffffffff
  de eigenaren van die nas wil niets meer met Lacie te maken hebben.

  Vraag:
  Als zij een NAS behuizing van een betrouwbaarder merk zouden aanschaffen en de bestaande schijven daarin installeren, zijn de bestanden op die schijven dan toegankelijk?

  vriendelijke groet,
  John
 • Een heel enkele keer willen er wel eens afwijkende schijven in zo'n apparaat zitten. Maar dan is het nog meestal zo, dat er geen standaard schijf in wil werken, ipv andersom. Ik heb lacie niet zo hoog, zou het zelf niet kopen. Eerder synology of qnap.

  Je zou de schijven eens in een pc kunnen monteren, en kijken of ze daarin goed werken. Is dat het geval, dan doen ze het vast ook wel in een andere nas behuizing.
 • hoi Gerben,
  dank voor je reactie
  wat Lacie betreft ben ik het helemaal met je eens (het was niet mijn keus, ik ben er pas bijgehaald nadat dat apparaat nog steeds niet werkend terug kwam uit de reparatie)
  de eigenaren zijn Lacie ook beu, zijn bereid een qnap of synalogy behuizing aan te schaffen, maar willen in elk geval de bestanden op de oorspronkelijke schijven kunnen benaderen (zijn hitachi deskstars)
  ik heb geprobeerd (zowel onder windows als linux) dmv een sata>>usb converter een van de schijven te benaderen, beide besturingssystemen "zien" zo'n schijf wel, maar daar houdt het mee op.
  bestanden zijn niet te benaderen, schijf valt niet te mounten etc.
  waar ik (en de eigenaren) benieuwd naar zijn wat er gebeurt als die schijven in een andere behuizing geinstalleerd worden
 • Ligt er aan welk file-system gebruikt wordt. Uit de handleiding van de LaCie 2Big: "De 2big Network ondersteunt
  drives geformatteerd met de volgende bestandssystemen: MS-DOS/FAT 32, NTFS in alleen-lezenmodus, HFS+ en Linux bestandssysteem (ext2/ext3/reiserfs)." Check dus eerst welk file-system er gebruikt is en of de nieuwe NAS dit ook ondersteunt.
 • hoi Hans,
  dank voor je reactie
  geen idee welk file-system in gebruik is/was
  gezien de computerkennis van de gebruikers denk ik dat zij de meest voor de hand liggend, door Lacie aanbevolen systeem hebben gekozen, maar hoe kan ik daar achterkomen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.