Vraag & Antwoord

Servers

Domeinnaam koppelen aan vps

Anoniem
mlootsma
5 antwoorden
 • Bij leaseweb heb ik een domein geregistreerd en bij een andere partij een (unmanaged) vps. Nu wilde ik dit domein op de vps gaan gebruiken maar heb geen idee hoe ik dit moet gaan aanpakken. Dit is voor het eerst dat ik gebruik maak van een vps. Heb wel ervaring met het installeren van linux, apache, mysql, php, etc. maar niet met het aanpassen van dns etc. Overigens maak ik gebruik van debian lenny.
 • Ik heb zelf nog nooit gebruik gemaakt van Leaseweb maar ik neem aan dat je op hun website je DNS zones kan veranderen? Mocht dit het geval zijn dan zou ik de dingen juist invullen zodat je domein naar je vps linkt. Ik neem aan dat je je ip weet van je VPS. Je moet in principe als je alle DNS records ziet er maar twee toe te voegen:

  # Eén met niks in het subdomein vakje en het ipadres in het value vakje.

  # Eén met een sterretje (*) in het subdomein vakje en het ipadres in het value vakje.

  Nu moet je een tijdje wachten totdat de instellingen zijn aangepast en dan je in windows je CMD openen en intypen: ping <jouwdomein>.<jouwtld> en dan moet er komen te staan jouw ipadres van je VPS.

  Ik hoop dat ik je goed geholpen heb.
 • Heb je op de vps een controlepaneel als DirectAdmin of Plesk? Als je daarmee een domein aanmaakt dan wordt een DNS-bestand automatisch aangemaakt.
  Wat je dan nog moet doen is de domeinnaam naar het ip-adres van de vps laten verwijzen.
 • [quote:8f36fc5dba="yolk2003"]Heb je op de vps een controlepaneel als DirectAdmin of Plesk? Als je daarmee een domein aanmaakt dan wordt een DNS-bestand automatisch aangemaakt.
  Wat je dan nog moet doen is de domeinnaam naar het ip-adres van de vps laten verwijzen.[/quote:8f36fc5dba]

  Dit topic is al redelijk oud en ik denk dat de starter niet meer terugkomt. Bovendien ook niet echt toevoegende informatie.
 • Ik ben vergeten naar de datum te kijken. Is inderdaad al oud topic. Was het al toen jij reageerde trouwens.
  En mijn reactie is een aanvulling op jouw reactie en zeker wel een toegevoegde waarde (alleen niet meer relevant)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.