Vraag & Antwoord

Servers

stille server voor in kantoor

Anoniem
Leo S
6 antwoorden
 • Binnenkort gaan we verhuizen naar een nieuw kantoor. In plaats van 3 computers met eigen bestanden willen we een server in het kantoor zetten. Dan hoeven we niet meer naar elkaar te mailen voor de recentste bestanden.
  We loggen dan in op de server, waar ook de bureabladen worden bewaard. Handig voor de backup.
  Omdat het in het kantoor komt te staan zoeken we een stille server. Zo kwam ik uit bij deze: Asus TS100-E6/PI4, S1156, i3420, 4xDDR3, 300W

  Is deze geschikt voor photoshop en illustrator? Dat zijn het meest intensieve programma's dat we gebruiken.

  Zijn er nog meer interessante modellen voor ons om naar te kijken?
 • Is een NAS geen betere optie? Zeker als het alleen om bestanden delen gaat.
 • Dat was inderdaad ook eerst de gedachte. Maar die heeft niet de mogelijkheid om van afstand een bureaublad te openen. De nas die ik heb tenminste niet :)
 • Je logt van afstand toch gewoon in op je eigen PC, of wil je een terminal server neerzetten? Hou er dan rekening mee dat je van je domain controller geen terminal server moet maken en dat je dus een extra Windows server licentie moet hebben, met remote desktop user licenties. Bovendien vraag ik me af of je wel software als Photoshop en Illustrator op een terminal server wil draaien…
 • een terminal server inderdaad.

  Hoezo een [u:ae91dfc275]extra[/u:ae91dfc275] server licentie? Heeft de normale server licentie geen mogelijk voor remote desktops?

  Photoshop en Illustrator moeten voor minimaal 1 persoon geinstalleerd worden. Als je het lokaal op bijv. een laptop zou installeren kun je je gemaakte bestanden niet op de server zetten toch?
 • Losse databestanden kun je neerzetten waar je wilt. Lokaal, andere pc, server, nas, zolang je daar maar schrijfrechten hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.