Vraag & Antwoord

Servers

DNS server can't resolve hosts (melding op NAS)

Anoniem
Hans60
3 antwoorden
 • Bij bepaalde opvraag van services krijg ik de melding "DNS server can't resolve hosts".

  Als ik dan kijk in mijn NAS naar de plaats waar die melding naar verwijst zie ik het volgende:
  Obtain IP adres settings automaticly via DHCP en als ik di aanklik krijg ik dus die melding en ik kan zelf een fixed static IP adres invullen.

  Maar wat vul ik in bij Subnet mask, is dat 255.255.255.0
  en er wordt gevraagd naar een nummer bij Default Gateway en ik heb geen idee wat daar moet komen te staan.

  Graag hulp.

  Rob
 • Het statisch ip-adres ligt in de range van je eigen netwerk. Kijk dus welk IP-adres je eigen PC heeft en kies een IP-adres in dezelfde range maar buiten de scope van je DHCP-server. Als je DHCP-server adressen uitdeelt van bijv. 192.168.1.100 t/m 192.168.1.150 kun je kiezen voor een vrij adres onder 100 of boven 150. Zorg dat elk IP-adres maar één keer voorkomt in je netwerk. Bij subnetmask vul je hetzelfde in als wat er op je eigen PC staat. Bij Default Gateway vul je het IP-adres van je router in (staat ook bij je eigen PC). Bij DNS-servers kun je dezelfde adressen invullen als er in je eigen PC staan. Deze adressen vind je via een commandscherm en dan invullen 'ipconfig/all' en enter.
 • Ik ben geen internet goeroe, dus als je het bovenstaande nog eens in een wat meer begrijpelijk verhaaltje kunt samenvatten, heel graag.

  Bijvoorbeeld de zinsnede "buiten de scope van je DHCP server" gaat mij al boven m'n pet. Wat is "mijn DHCP server bivoorbeeld" Ik begrijp dat je het goed bedoeld maar ik begrijp er niet zo veel van, helaas.

  Groet,

  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.