Vraag & Antwoord

Servers

domeinnaam doorlinken naar windows server 2008 R2

Anoniem
Stokpop
2 antwoorden
 • Bonjour,

  Sinds een tijdje ben ik bezig met het verzorgen van streaming-diensten (audio/video) via het internet i.c.m. een windows server. Om alles er mooi uit te laten zien wil ik binnenkort al mijn verkeer via een domeinnaam laten doorlinken naar mijn server. Volgens mij is dit mogelijk(?), maar moet ik om dit voor elkaar te krijgen alleen maar een domeinnaam aan te schaffen (bijv. bij mijndomein) om dit voor elkaar te krijgen?

  Bijvoorbeeld: Ik zou bijvoorbeeld audioverkeer willen linken aan www.domein.nl:8000/stream

  Ben benieuwd :lol:

  Groet,

  Dylan
 • Je dient idd een domein naam aan te vragen. Deze dien je dan te laten door verwijzen naar het IP-adres van je server op internet. Als deze thuis staat dan heb je vaak een dynamisch adres, dus je zult het record regelmatig moeten updaten of regelen dat je een vast IP-adres op internet krijgt.

  Waarschijnlijk hangt de server achter een router/firewall, hierop dien je dan in te stellen dat het verkeer op je externe ip-adres word doorgestuurd naar je server.

  Adres van je server op internet kan je achterhalen door op je server (of je pc) te gaan naar het web-adres http://www.whatismyip.com/

  Je domainnaam is een record bij de provider waar je het aanvraagt. In het record staat je domain naam (www.domain.nl) met verwijzing naar het IP-adres, zodat computers weten waar ze heen moeten gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.