Vraag & Antwoord

Servers

NAS ip-adres provider

Anoniem
drewes55
6 antwoorden
 • Ik ben van plan een NAS Synology 213+ aan te schaffen. Maar iemand vertelde mij, aangezien ik geen vast ip-adres bij Ziggo heb, je elke keer problemen met je NAS kunt krijgen, omdat je NAS dat IP-adres weer niet goed oppikt en dat je dan je NAS-server weer niet via internet kunt bereiken. Hebben jullie hier ervaringen mee?
 • Onzin.

  Je nas heeft niets te maken met het ip-adres wat je van ziggo krijgt.

  Je nas krijgt gewoon een intern ip-adres, van je router. Het enige waarmee je problemen kan krijgen is dat het ziggo ip-adres dynamisch is, maar daar zijn ook oplossingen voor, bijvoorbeeld No-IP.com.
 • Dus moet je je interne adres forwarden in de router. Zie handleiding en search op dit forum, is al vaak voorbij gekomen
 • Denk dat ie twee dingen doorelkaar haalt. Als de nas ingesteld staat op dynamisch ip verkrijgen, krijgt ie een intern ip van de router. Wat dus kan wisselen. Meestal stelt men dus de nas in op een vast ip binnen de range van de router, maar buiten het uitgiftebereik van dynamische adressen.
 • Dat kan ook maar, hij schrijft toch duidelijk over Ziggo.
  Mijn ervaring is dat externe ip nrs niet wisselen zolang je hetzelfde modem gebruikt.
  Intern vast kiezen is so wie os handig, en dan idd het liefst buiten de dhcp range.
 • Ik bedoel, voor zo ver ik het snap, inderdaad het externe, dynamische ip-adres van Ziggo en niet het interne. Ik denk het interne wel goed zal werken. En wat ik wil is de NAS bereiken via internet vanaf een externe locatie, bijv. vanuit school. Ik wil niet steeds geconfronteerd worden met het probleem dat de NAS extern niet te bereiken is. En Ziggo rommelt soms nogal wat aan. Tot nu dank voor de antwoorden, geweldig! En hou me aanbevolen voor nog meer reacties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.