Vraag & Antwoord

Servers

DHCP server in Windows 7 installeren

Anoniem
andre@home
8 antwoorden
 • Om mijn Mediaplayer van Eminent 7385 in mijn netwerk op te nemen kan ik een automatisch IP adres laten toewijzen maar als mijn netwerk geen DHCP server heeft (geen idee wat dat is) dan moet ik handmatig een IP adres toewijzen wat binnen het bereik ligt van het IP adres binnen mijn netwerk (welk adres is dat?)

  Het automatisch toegewezen adres is 192.168.178.57, kan ik dit adres ook gebruiken als handmatig toegewezen adres? Welk IP adres wordt door de rest van mijn netwerk gebruikt (hoe kom ik daar achter want ik heb 3 PC's die elk een eigen IP adres hebben en mijn modem (Fritzbox heeft een eigen adres en van mijn provider heb ik ook een adres gekregen, dus welke moet ik nemen.

  Het subnetmasker, is dat dan 255.255.255.0?? En de DNS moet hetzelfde zijn als mijn std.gateway (waar vind ik dat)?

  Graag advies en hulp,

  Rob
 • Je hebt hem al in huis?
  Zo ja…
  Als je een router hebt… en je hebt er zelf niks aan verandert is het altijd de router die de DHCP heeft, dus die deelt de ip adressen uit. Dus kun je als leek beter geen ip adressen gaan instellen om conflicten te voorkomen
  Dus .pak je eminent handleiding erbij en stel hem in zoals het daar in staat. Als alles al op auto ip adres staat dan regelt de DHCP v/d router alles voor je.
 • Dat is het nu juist, ondanks dat ik verbinding met het internet heb. Dus ik kan kijken naar Youtube en meer kan ik vanaf de PC de mediaplayer niet bereiken. Ik zou in de adresbalk van de browser \\191.168.178.57 og \\EM7385 moeten intoetsen maar ik vind op de laatste term (\\EM7385) een hoop (advertenties van mijn player) maar niet mijn mediaplayer zelf.

  Ik kan via het netwerk ook mijn mediaserver van QNAP (TS419P-II Turbo) vinden en viodeo's afspelen, dus wat doe ik fout, vraag ik mij dan af?

  Rob
 • De Fritzbox is in jouw geval de DHCP server, die deelt adressen uit op jouw netwerk. Je kan het adres wat een apparaat van een DHCP server krijgt, niet handmatig instellen. De DHCP server weet niet dat een adres ergens vast ingesteld is en gaat vervolgens dat zelfde adres toewijzen aan een ander apparaat, wat conflicten tot gevolg heeft.

  Je zult even in moeten loggen op de Fritzbox om te kijken in welke reeks hij IP-adressen uitdeelt. Pak vervolgens een IP-adres buiten deze reeks, maar nog wel in de 192.168.178.x reeks, om het handmatig in te stellen op je mediaplayer…
 • Als je Youtube al kunt kijken is het ip adres geen probleem….
  Maar in de handleiding staat nog veel meer,,, pagina 19 paragraaf 8.2
  [quote:d14e9a59d8]1. Ga naar ‘Instelling’ en druk op de ‘OK’ knop.
  2. Selecteer ‘Netwerk’.
  3. Zorg ervoor dat ‘Samba Server’ op ‘Aan’ staat.
  4. Druk op de ‘Home’ knop om terug te keren naar het hoofdmenu.
  5. Zorg ervoor dat je computer is gestart en dat deze met hetzelfde netwerk is verbonden waar ook de mediaspeler mee verbonden is.
  6. Open Windows verkenner en typ in: \\IP-Adres of typ de naam van het apparaat in, in dit geval: \\EM7385 en druk op de ‘Enter’ toets van je toetsenbord.
  7. Dubbelklik op ‘HDD’ waarna de inhoud van de harde schijf wordt getoond.
  8. Je kunt nu bestanden naar de harde schijf van je mediaspeler kopiëren via je netwerk.[/quote:d14e9a59d8]

  Heb je 1 t/ 5 ook al gedaan…
  Heb je alles volgens de handleiding volledig ingesteld?
 • punten 1 t/m 5 uitgevoerd en als ik de computer start hoe zorg ik er dan voor dat hij met het zelfde netwerk is verbonden, dat is toch al zo. Al mijn PC's en laptops zijn toch al met hetzelfde (bekabelde) netwerk verbonden. hoe moet ik dat zien. Verder gaat het bij punt 6 dus ook fout en dan hoef ik de rest niet eens te doen.

  In mijn Fritsbox zie ik de mediaplayer wel met het IP adres!

  Ik heb het gevoel dat ik er bijna ben maar net niet…

  Rob
 • Schakel de firewall eens uit… op de pc.

  PS: lastig zo'n handleiding om echt alles …. uit te voeren….
 • Dat zo'n handleiding lastig is, blijkt wel als je (ik dus) in dit geval verkeerd leest. Ik zag de term Windows verkenners als Windows Explorer. Mijn welgemeende excuus voor deze misstap. Nou ja ik geef het tenminste ook toe dat ik deze fout heb gemaakt. Nogmaals mijn excuus.

  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.