Vraag & Antwoord

Servers

NAS-server bereiken via extern locatie via internet

Anoniem
None
6 antwoorden
  • Ik heb een NAS Synology 213+. Ik wil graag weten of ik via een externe locatie via internet deze NAS kan bereiken en er bestanden naar kan uploaden of downloaden. Ik werk op een school en daar heeft men alle poorten dicht staan, behalve poort 80 (en de https). Is wat ik wil dan nog wel mogelijk?
  • Vrijwel alle nas apparaten ondersteunen ftp. Om deze van buitenaf bereikbaar te maken, moet deze doorgelust worden in modem en/of router (port forwarding, NAT). Het kan zijn dat poort 21 geblokkeerd is, probeer dan een andere, bijvoorbeeld 2121.
  • Als je op de NAS Synology 213+ WebDav in kunt schakelen, kun je via https *poort 443) werken.
    Zoek effe op hoe dat moet.
  • ALLE poorten zijn dus geblokkeerd, dus 2121 o.i.d. werken dus niet, want andersom wil het dus ook niet. Als ik vanuit school naar bijv. poort 5000 ga werkt dat dus niet. En Webdav gaat via poort 5005 of 5006 en ik weet niet of je dat kunt veranderen. Men moet wel beseffen, op een school werken is heel wat anders vanaf bijv. een bedrijf, zeker wat betreft veiligheid van een netwerk en ik schreef al bijna alle poorten zitten dicht, alleen http en https, 80 en, naar ik meen 443 (https). Maar ik ben al blij met reacties, :D
  • Kan ftp niet over poort 80 verlopen? Default is dat voor http, maar het is maar een nummer.
  • Vaak kan je in de router port translaten.

    Op de router instellen dat verkeer dat binnenkomt op poort 80 omzetten naar poortje 21 op je nas.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.