Vraag & Antwoord

Servers

Tweede server Win2000 installeren

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Wanneer ik een tweede server wil installeren en active directory wil toevoegen (dcpromo) kies ik voor toevoegen aan bestaand domein. Er wordt vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Ik beantwoord de vragen met mijn administrator wachtwoord. Windows weigert vervolgens mijn wachtwoord en gebruikersnaam en geeft aan dat het domein niet bestaat, terwijl dat bestaande domein wel wordt aangegeven.
  Ik wil toch wel graag die tweede server installeren, maar blijkbaar doe ik iets verkeerd of moet ik op de eerste server nog iets instellen. Bij NT4 had ik een zogenaamde BDC. Dat was ook de bedoeling bij W2000. Ik heb wel begrepen dat dat bij 2000 anders geregeld wordt.
  Wie kan helpen?
 • Als je bij http://www.brainbuzz.com naar M$ ga en dan de volgende documenten print/copieer kom je waarschijnlijk verder. 'Configuring and Administratering M$Win 2000 Directory services infrastructure' (70-217) en 'Managing a M$Win 2000 Network enviroment en Installing' (70-218).
  Het is namelijk puur een rechtenprobleem. Het is hetzelfde als met Windows NT4 met de replicator.

  suc6
  John
 • dit probleem heeft wel te maken met onjuiste DNS configuraties, security policies (adminsitrators moeten delegation recht hebben) of een windows 2000 router ertussen die NAT draait.

  Wim


  http://www.win2kwereld.nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.