Vraag & Antwoord

Servers

Routers..

Anoniem
Wiwelise
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik las dat iemand Proxy 2.0 van Microsoft draait, is het misschien geen goed idee om over te stappen op Smoothwall (http://www.smoothwall.org)? Dit pakket is een complete router (softwarematig dan wel), en draait uitstekend.

  Nadeel van proxyservers vind ik persoonlijk dat het allemaal op een softwarematig niveau draait, en zeer moeilijk om het perfect draaiende te krijgen.

  Onze school werkt met 12 servers (Dell 1400SC/1500SC 2 maal PIII 1.12Ghz 2Gb intern) Windows 2000 advanced server en onze werkplekken zo'n 350 stuks (Windows 2000 professional / Werkstation) of (Wyse WT3730LE Thin Clients.) aan werkplekken.

  Bijna nooit problemen, behalve als er weer eens een leerling een paperclip in de floppy heeft gestoken, daarom zijn wij maar overgeschakeld op Terminal Services van Windows 2000 advanced server, en schakelen wij steeds meer over op Thin Clients..

  Groetjes,
  Eric
 • Wat wil je met de router doen ???
 • Hoi,

  Met die router kun je bereiken dat je onderneming (of wat dan ook) via 1 internetverbinding over het internet kan beschikken..

  Groetjes,
  Eric
 • Waarom dan niet 1 van je systemen tot Router promoveren. NAT zit standaard in Windows 2000. Een nadeel is natuurlijk dat je dan wel weer een extern firewal programmatje moet draaien. Maar dit moet je ook als je een hardware-matige proxy ga gebruiken.
  Je kan ook gewoon nog 1 server bijbouwen en hier W2k-server op instaleren, deze NIET in je AD zetten en hier NAT op draaien. Voordeel van NAT tov ICS is dat je op school dan ook een web-, ftp, mailserver en andere servers kan laten draaien. ICS kan dit niet (zonder extra toeters en bellen).
  Maar waarom een goed draaiende omgeving afbreken? De licenties (van dat andere programmatje) zijn (hoogst waarschijnlijk) al aangeschaft, net als licenties voor W2k.
  Nu MSproxy2 niet meer verkocht wordt, moet je wel een ISA-licentie aanschaffen (en de lachende derde is M$
  John

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.