Vraag & Antwoord

Servers

aps pagina's draaien op IIS

Anoniem
Samtosha
13 antwoorden
 • Ik ben me de laatste tijd meer gaan verdiepen in het draaien van een webserver op m'n eigen computer. Op deze manier kan ik via m'n adsl verbinding een website publiceren.

  Voor een vereniging heb ik een enquete formulier met frontpage gemaakt, ondersteund met een database. Hiervoor is een asp pagina aangemaakt.

  Nu is het zo dat ik wel gewone html pagina's kan opvragen, maar asp pagina's doen weinig.. krijg ook geen foutmeldingen, terwijl de browser wel aan het zoeken is..

  Na vraag leert mij dat ik op een of ander manier de frontpage extensies moet installeren. Volgens mij is dit al gebeurd.

  Mijn vragen zijn:
  hoe kan ik dit controleren of de frontpage ext. goed zijn geinstalleerd en hoe kan ik deze anders installleren/vinden?

  Is het nodig om een instelling te activeren om een asp pagina te draaien?

  Is het nodig acces op een of andere manier op de server te hebben staan om formuliergegevens naar een database te kopieren?

  Alvast bedankt.

  Samtosha
 • Hoe het zit met de installatie van FP (aangenomen dat daar die server extensions al aan de orde komen) weet ik niet, maar je moet volgens mij in IIS wel voor elke site aangeven dat de FP Server Extensions gebruikt moeten worden. Als je in IIS rechtsklikt op een website en dan kiest voor All Tasks, dan moet je daar ergens iets vinden over de Server Extensions.
 • Heb je ook toegang voor anonieme gebruikers ingestelt binnen IIS?
 • Onder de website bij administrative tools staat mijn web onder de directory Frontpage extensies. Onder de directory van mij web staan allemaal nog meer directories, maar daar staan geen bestanden ofzo in.

  Ik weet nu dus niet of ze goed geinstalleerd zijn. Wanneer ik een formulier obv java probeer te draaien, dan komt de runtime foutmelding, en zegt dat ik geen extenties heb staan. Dus waarschijnlijk heb ik ze niet.. maar hoe installeer ik ze dan?


  [quote:4f4232251e]
  Op 16-04-2002 14:42 schreef Bigfoot:
  Hoe het zit met de installatie van FP (aangenomen dat daar die server extensions al aan de orde komen) weet ik niet, maar je moet volgens mij in IIS wel voor elke site aangeven dat de FP Server Extensions gebruikt moeten worden. Als je in IIS rechtsklikt op een website en dan kiest voor All Tasks, dan moet je daar ergens iets vinden over de Server Extensions.
  [/quote:4f4232251e]
 • Dit soort vragen hoort in het "Servers" forum, daar gaat ie dus per direct heen :wink:
 • Is het eigenlijk wel mogelijk om een asp pagina als begin pagina te hebben?


  [quote:0a4973af5f]
  Op 16-04-2002 14:42 schreef Bigfoot:
  Hoe het zit met de installatie van FP (aangenomen dat daar die server extensions al aan de orde komen) weet ik niet, maar je moet volgens mij in IIS wel voor elke site aangeven dat de FP Server Extensions gebruikt moeten worden. Als je in IIS rechtsklikt op een website en dan kiest voor All Tasks, dan moet je daar ergens iets vinden over de Server Extensions.
  [/quote:0a4973af5f]
 • [quote:f13868e209]
  Op 17-04-2002 15:20 schreef Samtosha:
  Is het eigenlijk wel mogelijk om een asp pagina als begin pagina te hebben?[/quote:f13868e209]Maar natuurlijk! Die zal waarschijnlijk dan index.asp of default.asp moeten heten…
 • Nee hoor.
  Een asp-beginpagina kan elke naam hebben.

  Je moet/kan er in je IIS onder tabblad "documenten" naar verwijzen, maar zelfs dat hoeft niet per sé.


 • [quote:e1807e9d8c]
  Op 21-04-2002 9:20 schreef Wiep Corbier:
  Nee hoor.
  Een asp-beginpagina kan elke naam hebben. [/quote:e1807e9d8c]Ik zeg ook "waarschijnlijk". Ik had beter "standaard zal deze …" neer kunnen zetten wellicht :wink:
 • ok goed, waar en hoe ik een begin pagina moet instellen weet ik wel.. maar deze verschijnt nog steeds niet op m'n beeldscherm..
 • dannu.. dan staat je beeldscherm uit lijkt mij
 • altijd blij met serieuze reacties

  [quote:a342ef7660]
  Op 23-04-2002 18:19 schreef kieltju:
  dannu.. dan staat je beeldscherm uit lijkt mij
  [/quote:a342ef7660]
 • Tis heel simpel.

  Als jij een willekeurige asp-bestand in je root hebt staan (meestal C:Inetpubwwwroot ) en je geeft in je browser je IPadres en de documentnaam op, dan zie je het in je browser.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.