Vraag & Antwoord

Servers

newbie en ftp

Anoniem
Wiwelise
9 antwoorden
 • ok. ik heb dus besloten om mijn eigen ftp server te gaan opzetten. handig zodat m'n vrienden wat dingen van me kunnen downloaden etc. Ik wist dus niks van ftp en nu ben ik dus bezig.
  Ik heb mxstream advanced. Die zit dus op een 'server' en ik ben een van de clients. Ik heb bulletproof ftp server en gebruik dns forwarding. Nou ik heb een probleempje; ik weet namelijk nie hoe ik het moet instellen zodat mensen buiten mijn netwerk er ook in kunnen. ik heb geen firewall draaien op de server, dus dat is het niet. er is gewoon iets dat ik moet instellen bij de ip's en ik weet gewoon niet wat?? ik heb dus een hub en de netwerk ip is 192.168.0.***. kan iemand mij helpen?

  bedankt alvast
 • ps sorry voor het 3 keer plaatsen van dit bericht. ik wist niet dat het dus steeds geplaatst word als je annuleren drukt en daarna weer plaats bericht..
 • [b:2bedb50e58]Dan kun je ze ook verwijderen[/b:2bedb50e58]

  Afijn, het is natuurlijk wel zo handig om erachter te komen wat je IP-nummer is. Dat 192 dinges in intern dus die kun je vergeten. Ga anders even naar http://www.internetten.nl > Snelheidstest >> Dan zie je je account nr. en je ip staan. DIE ip moet je hebben.

  Greetz,
  D.
 • ok. wat moet ik dan daarmee doen? moet ik die invullen bij bulletproof en waar dan?
  want dns2go heeft het al goed..
 • [quote:c0f5572e46]
  Op 19-04-2002 15:31 schreef jaffa_sinas:
  moet ik die invullen bij bulletproof en waar dan?

  [/quote:c0f5572e46]

  Je hoeft het niet in te vullen (dacht ik) je moet het gebruiken om te surfen. Tik je IP in en je komt op jou pc uit.

  Greetz,
  D.
 • oke. niets ingevuld, alleen domein naam.
  maar als bulletproof connect dan zegt ie:
  FTP Server On-line : IP(s) 192.168.0.18, on port 21

  en dat is dus op die ip. maar hoe kan ik hem nou zo veranderen dat ie op de andere ip gaat, de ip die dus dns2go weergeeft??
 • Staat nergens iets van account gegevens???

  Greetz,
  D.
 • Je wilt dus een FTP-server op 1 van de clients in je netwerk? Dan moet je alle inkomende verkeer op poort 21 laten forwarden door je server naar die client, anders kan niemand van buitenaf je FTP-server benaderen.
 • ja, dat is precies wat ik wil doen. Hoe kan ik dit dus doen, die ip forwarden? En maakt het dus uit dat ik DHCP gebruik? Of moet ik alle clients een vaste ip gaan geven?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.