Vraag & Antwoord

Servers

webserver draaien onder win XP

Anoniem
Wiep Corbier
4 antwoorden
  • ik wil een webserver draaien op mijn eigen computer omdat ik hier GROTE video bestanden van Formule 1 racen op wil gaan zetten. ik heb in windows xp al IIS gevonden en geinstalleerd. ik heb nu de bestanden in de door IIS aangemaakte map (C:Inetpubwwwroot) gezet. als ik nu dit intyp op een andere computer http://mijn.ip.adres:80 zie ik mijn eigen site staan waar ik de video's kan downloaden. nu vraag ik mij af, als mensen op mijn site zijn, en films downloaden gaat dit dan van mijn bandbreedte af (ik heb kabel). in windows 2000 kon je met een schuifbalkje instellen hoeveel bandbreedte er gegeven werd aan je site. in win xp ken ik dit nergens meer terug vinden. weet iemand antwoord op mijn vragen
  • Waarom zou je zoveel moeite willen doen? Als je Chello heb, is de upload zowiezo al beperkt tot een aantal kb/min. Dus je download is vele malen groter.
    Ook bij andere internet-aanbieders zoals ASDL is (meestal) de down/upload ratio verschillend. Maak je pas zorgen als je een analoge modem-verbinding heb.
  • dat is niet helemaal wat ik bedoel. ik vraag me af als ik een webserver draai, en mensen videobestanden van mijn webserver (eigenlijk mij computer) gaan downloaden, gaat dan de bandbreedte, dus hoe snel ik kan downloaden, omlaag???
  • het webserver idee heb ik opgegeven. ik ben overgegaan naar een ftp server onder windows xp. nu heb ik 2 zip bestanden in de map C:Inetpubftproot die door IIS 5.1 is aangemaakt. als ik nu ftp://mijn.ip.adres. intik, kom ik op mijn eigen ftp site met daar die 2 zip bestanden. als ik op de andere 2 computers in ons netwerk naar ftp://mijn.ip.adres. zie ik hetzelfde, ook de 2 zip bestanden. dit klopt dus. nu heb ik gemerkt dat iemand anders die ftp://mijn.ip.adres. intikt, niet op mijn ftp site komt maar een wit beeld krijgt. mijn adres is: ftp://192.168.0.177/ . ik ben een client in het netwerk en op de hoofdcomputer is een firewall geinstalleerd. is die ftp server ook wel veilig?? willen jullie even kijken of de ftp server werkt, als dat niet zo is wat zou dan het probleeem kunnen zijn???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.