Vraag & Antwoord

Servers

server os

Anoniem
Bill Gates
6 antwoorden
 • Hallo ik heb eidelijk mxstream en wil het delen via een server. de pc die ik wil gebruiken is een p100 met 16b mb ram. ik heb NT server 4 gebruikt hiervoor maar wil is iets anders maar wel graag met een GUI?

  wie weet een goed alternatief?
 • heb je eindelijk Mxstream…?
  Goh…ik wil juist ervanaf.

  Maar goed. W2K server is volgens mij beetje te zwaar voor je system. Je kan proberen met de nieuwe suse 8. Het is niet zo makkelijk en klik-klaar oplossing als windows, maar wel ook goed. Ben namelijk bezig om suse 8 als server in mijn windows omgeving als PDC, HTTP server & mailserver. Met w2k server kan ik binnen 1 dag doen. nadeel van linux: je moet de tijd nemen.
 • Linux met GUI zal ook niet echt lekker draaien op een P100 met 16 MB RAM…
 • Ik heb gistern geprobeerd Red Hat 7.3 op een P200 met 32 mb RAm te zetten. Ik kreeg al bij de installatie de melding dat ik geen 'grafical instal' kon doen wegens te weinig geheugen. Gnome en KDE waren na de installatie ook niet vooruit te branden..

  Als je linux gaat installeren doe het dan zo dat je in textmodus opstart. Vanuit daar kun je altijd nog naar je GUI.
 • Gewoon freesco pakken, draait altijd goed. Geen GUI, wel menubestuurd. En het werkt al op een 386, dus een P100 is helemaal geen probleem. Heb er zelf een draaien (486) met httpserver en ftp-server. Binnenkort ook nog mailserver, en allemaal zonder problemen.
 • [quote:655a8de2f2]
  Op 05-05-2002 10:58 schreef Green Magic:
  Gewoon freesco pakken, draait altijd goed. Geen GUI, wel menubestuurd. En het werkt al op een 386, dus een P100 is helemaal geen probleem. Heb er zelf een draaien (486) met httpserver en ftp-server. Binnenkort ook nog mailserver, en allemaal zonder problemen.

  Ik heb freesco gebrobeerd maar ik snap er geen drol van. Waar kan ik ergens een goede handleiding voor freesco krijgen?

  alvast bedankt

  [/quote:655a8de2f2]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.