Vraag & Antwoord

Servers

Promoveren W2000 server naar PDC

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb een NT4 domein met 1 PDC. Hier wil ik een 2e server bij installeren met W2000 server. Deze nieuwe server dient de PDC te worden. Kan ik een W2K server als BDC installeren en vervolegns promoveren naar PDC?? Ik weet dat het werkt met een NT4 Domein, maar kan dit ook tussen een W2K server en een NT4 server??
 • Het enigste wat je kan doen als je echt je Win2k machine als PDC wil laten draaien, de WinNT machine nemen en deze upgraden naar Win2k en hierna DCPROMO opstarten.
  Je kan een Win2k machine NIET als BDC laten draaien.
 • Kan ik de W2K niet als PDC laten draaien omdat ik een mixed OS domein heb, of omdat W2K niet met gradaties als PDC en BDC werkt. Ik neem aan dat als ik meerdere W2K servers zou hebben hier toch ook PDC en BDC´s in zitten en hierdoor een BDC kan promoveren naar PDC, maar dit werkt dus niet om W2K BDC te promoveren naar PDC als de huidige PDC een NT4 is?
 • Windows2000 werkt met Active Directory wat op alle DC's hetzelfde is. Er is dus inderdaad geen sprake meer van primaire of backup domain controllers. Waarom niet gewoon W2K installeren als member server en als alles goed gaat de dcpromo uitvoeren? Als 2000 daar een probleem mee heeft en de A.D. niet op kan bouwen weet je meteen "hoe laat het is".
 • Er zijn dus wel degelijk PDC's en BDC's in W2K. Zoals je zelf al aangaf zit het hem in het feit dat je een mixed OS omgeving hebt. W2K kan geen BDC van een NT domein zijn. Andersom, dus een NT BDC van een W2K domein, gaat volgens mij wel.
 • Kan je op een NT server Active Directory draaien dan?
 • bosjvd… W2k-servers kennen GEEN PDC-BDC omgeving. Je kan inderdaad wel een NT4-server als BDC houden. Het W2k-serverpark moet je dan echter wel in mixed-mode houden anders zal dit niet meer werken.
  NT4 kent de kreet active directory niet, dit is 1 van de nieuwigheden van w2k.
  Venzent… Ik denk dat het slimste is om een BDC in je NT4 domain te instaleren en dan deze laten synchroniseren met je PDC. Als dit gebeurd is, koppel je je PDC af en promoot je jouw BDC tot PDC. Als dit werkt installeer je w2k op je 'nieuwe' PDC en zet hier AD op. Als het eea naar tevredenheid werkt, kan je jouw oude PDC herinstaleren met W2k en deze toevoegen in je nieuw gecreeerde domain.
 • Sjouken, jouw oplossing is denk ik inderdaad de beste oplossing om zeker te zijn van een goede afloop. Ik heb niet zoveel gebruikers in mijn domein, dus ik ben wat sneller klaar met de A.D. opnieuw inrichten als het fout gaat….
  Allen dat van die NT4 BDC snap ik nog even niet. Hoe kan die als DC draaien als ie de active directory niet kent?

  Bart
 • In een mixed-omgeving zal de PDC-emulator op de Win2k-server (die ook o.a. ook voor de user-verificatie zorgt) (samen met de Global Catalog) zorgen voor synchronisatie met een eventueel aanwezige (NT4) BDC.
  Eventuele problemen kan je ook tegenkomen als je PDC-emulator (waarin o.a. gekeken wordt als een wachtwoord veranderd is en deze is nog niet gesynchroniseerd met je Global Catalog) is afgestorven.
  In een NT4-omgeving zorgt een BDC niet voor de afhandeling van het indentificeren van users. Deze heeft een read-only (copy) SAM database van de PDC. In de W2k omgeving zijn alle Global Catalog servers een read/write en worden regelmatig geupdated.
  Als in een NT4 omgeving je PDC dood is, moet je als je jouw netwerk draaiend wil houden er voor zorgen dat zsm 1 van je BDC's gepromote wordt tot PDC. Gebruikers die al ingelogd zijn zullen kunne blijven werken, alleen nieuwe (aan te melden) gebruikers kunnen er niet in komen.

  In een W2k-domain is ook maar 1 PDC-emulator. Global Catalog server kunnen er meerdere van zijn. Hierin worden diverse zaken meegenomen, zoals shares, users etc (het globale gebeuren)

  Zoals ik al eerder geprobeerd heb duidelijk te maken, moet je echt helemaal afstappen van het ouderwetse PDC-BDC verhaal van de NT4-omgeving.

  [ Dit bericht is bewerkt door: sjouken op 2002-05-10 16:38 ]
 • Bedankt Sjouken, heb ik ook weer wat geleerd. (Ik heb nog veel te leren hoor) Want dat van die PDC emulator staat vast ergens achterin mijn boeken….

  Maar dat het PDC-BDC verhaal niet meer opgaat had ik ook al naar voren gebracht.

  Bart
 • Het probleem in mijn geval is dat de huidige PDC (NT4, enige server in LAN) ook exchange heeft draaien waarvan de gegevens niet verloren mogen gaan. Ik wil een nieuw LAN op gaan bouwen op W2K, maar de huidige server moet blijven bestaan als mailserver. Het betreft een klein netwerkje met 10 gebruiker en het opbouwn van de AD is dus niet zo´n probleem. Iedere tip is welkom.
 • Van te voren een goede backup maken en dan gewoon je NT4-server upgraden naar Win2k
 • Op zich is dat wel mogeljk, maar aangezien hier om een klein bedrijfje gaat, wil ik niet onnodig die liceniekosten hebben. Ik denk dat ik het NT4 domein laat bestaan, en een nieuw W2K domein opbouw, dan blijft het NT4-domein (en server) puur en alleen voor de mail draaien.
 • Je verliest dan wel een groot aantal voordelen van AD, o.a. de mailbox gegevens van de gebruiker(s). Die moet je voor iedere client weer instellen/wijzigen als er een client wijzigd. Ik neem aan dat de gebruikers hun mail willen bewaren. Waarom laat je de mail niet naar een persoonlijke map verplaatsen. Kun je gewoon je W2k server installeren met exchange.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.