Vraag & Antwoord

Servers

E-mail via netwerk?

Anoniem
Freaker
5 antwoorden
 • Ik heb 3 PC's (2 x XP-Pro + 1 x Me) via UPC Hub en Router aan kabelverbinding. Ik heb 1 E-mail adres en 5 aliassen maar hoe moet ik het regelen dat de mail voor de diverse personen ook daadwerkelijk op de goede PC komt. Ik heb Exchange 5.5 wel liggen maar die wil domein instellingen en hiervoor schiet mijn kennis kilometers te kort. Weet iemand een goede oplossing, of een begrijpelijke documentatie hierover?
  Alvast bedankt
 • Dat kan je doen door een mailserver te installeren. Maar ik heb dat opgelost door iedereen een eigen hotmailaccount te laten aanvragen, daarmee kunnen ze doen wat ze willen en voorkom je dat je meelbox in no time volgespamt word.
 • Beste Belg,
  Ik vind het een ludiek idee met een HotMail account maar dat is niet de bedoeling. We hebben een eigen domeinnaam met een aantal aliassen en een gedeelde postvak-in map in Outlook. Op het moment dat 1 persoon de post ophaald is de popbox leeg en wordt, via regels in Outlook keurig verdeeld. Het nadeel van zo'n gedeelde postvak-in map is alleen dat je elkaars post kunt lezen, dit is te voorkomen met een mailserver maar ik begrijp geen barst van het maken van een domain op mijn PC. Vandaar mijn vraag.
  In ieder geval bedankt voor het meedenken.
  Groeten
  Wim
 • Zet een mailserver op:
  - voor pc internet anywhere mailserver (http://www.tnsoft.com/products.htm)
  - voor mac SIMS (http://www.stalker.com/sims)

  Nu moet je die server zo instellen dat hij de mail uit jouw pop mailbox gaat halen, en dat hij die verdeeld over de lokale mailboxen. Als je de domeinnaam opgeeft, dan mag dat normaal gezien geen probleem opleveren (althans bij mij toch niet).

  Als je provider dit ondersteunt, kan je zo veel aliassen aanmaken als je wil, zolang ze maar in die ene pop-account terecht komen. Ik lees dat je maar 5 aliassen hebt, dus ook maar 5 e-mailadressen aanmaken.
 • Persoonlijk weet ik wel hoe het werkt in exchange 2000, je hebt dus eigenlijk een server nodig, met hierop windows 2000 server (of hoger) geinstaleerd. vervolgens moet je een domain aanmaken. Ook heb je SP 2 of hoger nodig voor exchange 2000, weet niet of dit ook het geval is voor de 5.5 versie, maar ik zou het maar doen. Vervolgens exchange instaleren, en hierna configureren. Als laatste moet je een progje hebben om de mail vanaf pop boxen naar je exchange te leiden. Hiervoor gebruik ik altijd Vpop te vinden op www.pscs.co.uk geloof ik. Goed progje alleen de handleiding is zeer slecht. Als je zover bent kan je mij wel mailen voor een goede zelfgeschreven handleiding.

  Kijk eerst maar even of dit is wat je wilt en zo ja dan kan je mij wel mailen en zal ik het je stap voor stap uitleggen.

  Groeten Chris
  CAPSlock computer consultancy's

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.