Vraag & Antwoord

Servers

Cyber oma wil een webserver lol

Anoniem
Sjaan
6 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb van mijn provider een hostname en een vast IP adres gekregen. Dus dan kan ik een webserver opzetten toch? De hamvraag is hoe? Als ik de berichten doorlees word ik zeeziek van alle termen die ik (nog) niet begrijp.

  Zou iemand mij, in voor mij begrijpelijke taal, kunnen vertellen hoe ik met e.e.a. moet beginnen? (Ben al een daagje ouder)

  In heb ADSL en Win XP home edition.

  Voorlopig is het enige wat ik wil het openen van een website op mijn PC vanaf mijn werk.

  Alvast bedankt,

  Sjaan
 • Wat je dan nodig hebt is webserver software. Bij windows 2000 kun je deze via software/windows onderdelen er bij installeren. Ik weet niet of XP dit ook heeft maar het lijkt me wel. Er zitten allemaal wizzards bij die uitleg geven, dus zou geen probleem moeten zijn.
 • Heb Win XP pro geinstalleerd en aan de slag gegaan met de netwerk help teksten. Bleek dat er een HTTP server is geintegreerd die ik alleen moest aanvinken. OK dat was dat.

  Nu moet ik toch ergens een pagina kunnen zetten die wordt geopend als iemand met een browser het IP adres intikt?
  Dat kan ik nergens vinden. Hellup……svp

  Sjaan
 • Als het goed is staat er op de C schijf nu een map inetpub en volgens mij moet je je html files dan in de map www van die map zetten…
 • Er staat geen map Inetpub. Omdat ik toch ook wil gaan rommelen met databases enzo is het wellicht verstandiger om PHP/MySQL te installeren? Of zit ik nou erg dom te kletsen

  Het zal met toch lukken hoor <g>

  Bedankt voor je reactie

  Sjaan
 • In dat geval is het misschien verstandiger om een pakket zoals nusphere te installeren. Dat is namenlijk Apache(webserver),PHP,MySQL en nog een aantal andere handige dingen in 1 pakket met 1 installatie. Je vindt het op www.nusphere.com in de downloads sectie onder free downloads. Het enige dat ze van je vragen is om een aantal gegevens in te vullen.

  Mocht je bovenstaande gaan installeren, vergeet dan niet om de webserver van XP uit te schakelen voor je gaat installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.