Vraag & Antwoord

Servers

Cyber Oma Heeft nu een webserver maar....

Anoniem
Sjaan
4 antwoorden
 • De Abyss server draait al een tierelier en is van buitenaf toegankelijk. :D Maar de bezoeker moet een IP adres invoern in de browser (of de lange hostname). Dat wil ik graag anders. Het zou mooier zijn als er kon worden ingevoerd www.sjaan.nl of zoiets of gewoon sjaan ofzo?
  Kan dat en hoe??

  Bedankt alvast,

  Sjaan
 • Je zult een domeinnaam moeten nemen. B.v .com, .net, .org, .nl. Deze zijn echter niet gratis. .tk is op het moment erg populair omdat je het gratis kunt registreren. (www.dot.tk)

  Wanneer je zo'n domein naar je eigen IP laat linken moet je computer wel altijd aan staan. Misschien is het handiger om je site onder te brengen bij een aparte hosting. B.v je internetprovider. Daar krijg je bijna altijd wel 10 mb ruimte.
 • Het servertje is bedoeld als demo voor de website die ik maak voor de zaak. Zo kan iedereen z'n commentaar geven tijdens de ontwikkeling.
  Een domeinnaam is dus niet echt nodig.

  Het vervelende is dat ik geen zin heb om iedereen m'n IP nummer of Hostname te geven… je weet maar nooit he?

  Nou zat ik iets te lezen over een DNS en HOST file waarin je kunt aangeven dat als in de browser wordt ingetikt http://sjaan dit automatisch vertaald wordt in je IP adres. In een Intranet werkt dit volgens mij maar kan dat ook van buitenaf is de vraag.

  In elk geval bedankt voor je antwoord en ik ga toch ook es kijken voor zo'n gratis domein … :lol:
 • Dat met zo'n host file kan wel, maar dat moet je dan op iedere PC aanpassen die je site wilt zien…

  Een gratis .tk domein is dan vele malen makkelijker…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.