Vraag & Antwoord

Servers

Deleted file recovery

Anoniem
MrLeeJohn
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik zit hier met een klein probleempje, nl. het volgende. Een collega heeft net een bestand, dat op de server stond, over het netwerk weggegooit (dus vanaf haar eigen computer) Dit bestand had aleen niet weg gemoeten. Nu is het zo dat wanneer je iets over het netwerk weggooit het dus niet in de prullenbak terrecht komt. Heeft een van jullie misschien een idee of het mogelijk is dit bestand toch nog terug te krijgen. Nee, er is geen back-up van het bestand.

  Alvast bedankt
 • Welk netwerk-OS?
 • Windows 2000 Server
  werkstation windows 2000 Pro
 • Vergeet het maar, dat is echt weg. Naast een goede backup, is het wellicht handig om Undelete van executive te installeren. http://www.execsoft.com/consumer/consumer.asp
 • Er bestaan programma's die data recovery opties hebben. Zelfs nadat ze over het netwerk zijn weggegooid.
  Ik heb nu natuurlijk geen naam bij de hand, maar als je denkt het nog nodig te hebben kan ik wel een naam opzoeken van zo'n programma.
 • Je hebt zelfs besturingssystemen die standaard data recovery aan boord hebben (zelfs al begin jaren '90) :wink: Gewoon vanaf elk werkstation, in DOS of Windows, maakt allemaal niet uit … zelfs met maar twee klikken vanuit de Verkenner.

  Dus als ik een naam mag noemen: Novell NetWare! Nog steeds de koning van de file servers.

  Daar koop je natuurlijk geen drol voor, maar ik weet nog wel hoe verbijsterd ik twee maanden geleden was toen ik per ongeluk op school wat bestanden weggooide … ik dacht echt dat die beheerder een grapje maakte toen ie zei dat er standaard geen salvage in NT/2000 zit. En aangezien die bestanden van NA de laatste backup waren … Inderdaad ja …
 • Er bestaat software die bestanden op een HD zelfs kunnen terugvinden na een format. Zoek maar eens naar r-studio, dat is heel makkelijk in gebruik of http://www.stellarinfo.com/recovery-software.htm dat voa een soort van rescuedisk werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.