Vraag & Antwoord

Servers

Is er hier iemand die ervaring heeft met PXE en W2K RIS ?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik krijg het maar niet aan de praat. Op oudere computers met 3com netwerk kaartjes en de RIS bootflop werkt het allemaal perfect. Maar met de nieuwe comps waar PXE opzit wil het niet werken. Terwijl het hier volgens mij toch voor bedoelt is.

  Tijdens het opstarten krijgt hij netjes een ipadres. Daarna krijg ik de foutmelding PXE-E53 No boot filename received. Ik heb al geprobeerd in de DHCP de bootfile in te vullen "\oschooser\i386\startrom.com". Maar dan krijg ik de melding "PXE-T01 File not found" en "PXE-E3B TFTP Error - File Not found". Dit is volgens mij het juiste pad want als ik het via een dosprompt de file overhaal gaat het allemaal goed. Ook werkt het dan niet meer met de bootflop.

  Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn ?
 • Werkt inderdaad alleen met 3com-kaarten en dan alleen nog maarsommige kaarten van hun. Kijk anders eens bij www.microsoft.com.
 • Heel microsoft en compaq heb ik al afgezocht. Ook met google nog gezocht naar vanalles en geprobeerd. Maar krijg dat PXE niet aan de gang.
 • Ik weet nog steeds niet wat voor netwerkkaart je hebt, maar zoals ik schreef werkt het hele RIS-gebeuren alleen met bepaalde netwerk-kaarten (en dan nog niet eens alle, zoals die PCMCIA-kaarten bijvoorbeeld ook niet) Alleen PCI dus.
  Dus een optie is om een gewone Ghost-image te maken (en hopen dat je identieke machines heb) of tijdelijk (of voor eeuwig) een 3-com of een vergelijkbaar netwerkkaartje in je machine te gooien
  zie ook deze link: http://support.microsoft.com/search/preview.aspx?scid=kb;en-us;Q242920 (oftwel Q242920)
  Excuses voor mijn vergissing…. Ik dacht dat het alleen 3com kaarten waren)
 • De bootdisk werkt inderdaad bijna alleen maar met 3com kaarten. Dat wist ik al en is geen enkel probleem. De bootdisk werkt prima. Maar alle nieuwe Compaq's die we hebben, hebben een geintegreerde Intel netwerk adapter met PXE bootrom. Oftewel daarmee moet je zonder bootdisk, door op F12 te drukken, kunnen opstarten vanaf de server en w2k installeren. Alleen daar gaat het dus mis. Hij vindt de server. Krijgt een IP adres. Alleen hij kan de boot file niet vinden.
 • Ik kreeg bij mijn eerste RIS installatie poging ook een dergelijke melding, met daaraan gekoppeld de tip om in het BIOS Plug & Play uit te zetten. Dit hielp direct. In deze pc zit een ingebouwde AMD ethernet chip. Als je trouwens die diskette aanmaakt na de RIS config, zie je dat die ook de diverse Intel kaarten accepteerd. Dus niet alleen 3Com!
  Ze moeten inderdaad wel PCI zijn….
  Ik zou zeggen, probeer die BIOS optie eens.

  Bart
 • Ga ik morgen gelijk proberen. Bedankt.
 • Helaas het BIOS heeft geen optie Plug&Play. Kan het dus niet uitzetten als het al actief is. :cry: :cry: :cry:
 • Hé, dat is gek! Ik heb bij alle computers tot nu toe die ik mijn handen had een Plug & Play OS = YES/NO gezien….. Dit op NO zetten zorgde er in mijn geval voor dat de netwerk adapter ineens wel wilde werken met RIS.

  Misschien er overheen gekeken?

  Bart
 • Ik heb 2 keer gekeken maar zal het nog eens doen. Wat voor merk comps waren dat waar jij dat bij deed. Wij hebben hier compaq's.
 • Ik bouw mijn pc's altijd zelf dus het gaat om diverse merken moederborden met bijbehorende BIOS'en: Intel, Chaintech, Asus etc met vrijwel allemaal een Award 4.51 pg BIOS kan ik me herinneren, dus je zult wel geen Award BIOS hebben….

  Jammer, misschien was het de oplossing geweest.

  Ik heb zelf een Engelstalige server met NL clients. Daarvoor moest ik het een en ander in de OSchooser aanpassen voordat die juiste bestanden kon laden. Heb jij de taal hetzelfde, of ook verschillend?

  Bart
 • Nee, compaq's hebben compaq biosen. :(

  Ik heb een Compaq CL380 cluster server met w2k AS engels en w2k NL clients. Ik denk dat het RIS gedeelte op de server wel goed staat aangezien het met de bootflop in combinatie met oudere 3COM netwerk kaarten allemaal perfect werkt. :-?

  Nu bouw ik dus tijdelijk een 3com kaart in de PC's met PXE. Wel jammer dat PXE waar RIS voor gemaakt is nou niet wil werken. :cry: :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.