Vraag & Antwoord

Servers

Accounts aanmaken in Exchange ???

Anoniem
Sellis
9 antwoorden
 • Ik heb sinds kort een server thuis staan en gebruik het om er mee te experimenteren….

  Nou heb ik op mijn server draaien:

  Microsoft IIS
  Microsoft ISA server
  Ghost Enterprise

  en sinds kort ook Micrsoft Exchange….. Het leek me leuk om ook e-mail te ontvangen met deze bak…. Ik ben er al achter gekomen dat het programma exchange niet gemakkelijk door te worstellen is.

  Wanneer ik nu een account in stel in outlook maakt hij verbinding en je kan in exchange zien dat er een sessie bezig is….. Het probleem is dat ik niet weet waar je accounts aanmaakt…. Dus ik kan nooit inloggen…..

  Weet iemand hoe je een account aanmaakt in Exchange ?? Waar doe je dit ????
 • Ligt er aan welke windows versie en welke exchange versie je gebruikt.

  In het geval van Windows 2000/Exchange 2000 worden alle gebruikers in de Active Directory aangemaakt. Oftewel net als normale gebruikers. Daar stel je in dat hij een exchange mailbox aan moet maken voor een bepaalde gebruiker en koppel je er een email adres aan.
 • In Exchange 5.5 is het niet zonder meer mogelijk om mail van een pop account te laten halen.

  Grofweg maak je een mailbox aan onder recipients. Op het werkstation installeer of configureer je outlook als zakelijk. Daarna verwijzen naar de server met exchange. Wil je toch mail laten halen van een pop account heb je een pop-connector nodig. Ik heb dezelfde situatie thuis en het werkt geweldig. Overal op elk werkstation je eigen mailbox!

  Suc6
 • ik heb exchange 2000 server….

  >Grofweg maak je een mailbox aan onder recipients.
  Hoe doe je dit ???? Alles wat ik hier instel schijnt niet te werken

  >Wil je toch mail laten halen van een pop account heb je een pop-connector nodig

  Een pop-connector ??? Ik kan alleen een SMTP connector maken.

  >Daar stel je in dat hij een exchange mailbox aan moet maken voor een bepaalde gebruiker en koppel je er een email adres aan

  Dit heb ik volgens mij gedaan maar er ontbreekt nog iets want ik kan nog steeds niet inloggen.
 • Kun je eens precies omschrijven wat je wilt weten?

  Aanmaken van recipients in Exchange 2000: Start - Programs - MS Exchange - Active Directory Users and Computers

  Dan ga je naar een user rechtsklik en "properties" en naar het tabblad "e-mail addresses" met "New" kun je een email adres toevoegen.

  Als er nog geen emailadressen stonden (of als dat tabblad niet bestaat voor die user) kun je een exchange mailbox aanmaken met rechtsklik op de user en dan "Exchange tasks"
 • Ik wil een mailbox voor iedereen thuis maken, maar ik snap er niets van…..

  [b:0561f16f99]Aanmaken van recipients in Exchange 2000: Start - Programs - MS Exchange - Active Directory Users and Computers

  Dan ga je naar een user rechtsklik en "properties" en naar het tabblad "e-mail addresses" met "New" kun je een email adres toevoegen.

  Als er nog geen emailadressen stonden (of als dat tabblad niet bestaat voor die user) kun je een exchange mailbox aanmaken met rechtsklik op de user en dan "Exchange tasks"[/b:0561f16f99]

  Dit had ik dus al gedaan, het probleem is dat ik gewoon niet kan inloggen wanneer ik het account instel in outlook… Hij blijft zeggen dat het password fout is….
 • Heeft die gebruiker ook wel een mailbox?

  Start …… Active directory users….. bla bla

  Rechtsklikken op een gebruiker -> Exchange tasks -> create mailbox

  Als je dit gedaan hebt kan de gebruiker gewoon met Outlook inloggen op de exchange server.

  Als je Windows 9x gebruikt, kan het zijn dat Outlook de verkeerde instellingen pakt. Windows NT/2000/XP hebben voor iedere gebruiker een apart profiel waar dus ook apart de Outlook instellingen worden opgeslagen. Windows 9x heeft dit niet, dus als je hier Outlook instelt voor een gebruiker, geldt deze instelling voor iedere gebruiker die op het netwerk aanmeldt.

  Een voorbeeld: Op de Windows 9x computer is Outlook ingesteld voor Jantje. Pietje logt nu in op het netwerk met zijn eigen naam en wachtwoord, maar Outlook probeert in te loggen met username en wachtwoord van Jantje. Aangezien Pietje niet in de mailbox van Jantje kan komen krijg je de foutmelding dat het wachtwoord niet klopt.
 • Dit kan je voorkomen door op een Win98 machine handmatig de profielen in te stellen.

  Klik met rechts op outlook en vraag de eigenschappen op - klik op profielen weergeven - klik op toevoegen - klik op informatieservices handmatig configureren - klik op volgende en geef de naam van de gebruiker - klik op volgende en klik op toevoegen - kies hier voor exchange server - typ de naam van de server (of ip adres) en typ de naam van de gebruiker (met controleren kijk je of de naam voorkomt in Exchange - je kunt ook een deel van de naam ingeven en dan laten controleren) - voeg daarna ook nog het outlook adres boek toe. In outlook kun je bij opties - e-mailservices aangeven dat 1 profiel altijd geopend moet worden, of als je meerdere profielen hebt een keuze wilt kunnen maken bij het opstarten van outlook.

  Hopenlijk kun je hier weer verder mee.

  Suc6
 • Welke Outlook gebruik je?

  In Outlook XP kun je via:

  Start - Settings - Control Panel - Mail - E-mail accoutns - View or change … - Zoek het exchange account uit en klik op "Change" - More Settings - Advanced tabblad

  Stel dan eens in op logon network security - "None"

  (Voor Outlook 2000 werkt dat ongeveer gelijk, maar die stappen weet ik even niet uit mijn hoofd)

  Outlook gebruikt namelijk de ingelogde username en password om in te loggen op de mailbox. Als je dit instelt dan vraagt hij bij het opstarten om de juiste username, domain en password

  Kijk eens of dat werkt.
  Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.