Vraag & Antwoord

Servers

Windows NT 4 server wachtwoord

Anoniem
None
8 antwoorden
 • In loggen op server lukt niet meer met administrator-login en wachtwoord op windows NT4 server. Lokaal aanmelden gaat ook niet. Wachtwoordcombinatie is onjuist zegt de server. Er is niets veranderd! Wie weet hoe ik me weer aan kan melden? Verder werkt het netwerk goed! Gewone gebruikers hebben om policyredenen geen toegang tot de server.
 • aanmelden met een account die ook administrator-rechten heeft, anders wordt het een brute-force. Ik neem aan dat je je Caps-Lock al gecontroleerd hebt :wink:
 • Ik kon altijd inloggen met mijn gebruikersnaam en wachtwoord als beheerder met alle rechten. Op een of andere duistere reden lukt dat niet meer!
 • dan is je account waarschijnlijk gelocked, kan je niet aanloggen met het account "administrator" en dan je account unlocken ???
 • Volgens mij kan hij daar juist niet meer in Vencent ;-)
 • [quote:df4bffa2ca="Wisja"]Volgens mij kan hij daar juist niet meer in Vencent ;-)[/quote:df4bffa2ca]
  Ik begrijp niet helemaal of zijn eigen account met administrator rechten of het account "administrator" niet werkt…..
 • Ik kwam altijd op de server als administrator. Ik moest mijn wachtwoord intypen en ik zat er in. Om onverklaarbare reden geeft hij nu een foutmelding en kom ik er niet in. Gebruik het wachtwoord al tijden en nooit problemen gehad!
 • Er zijn tooltjes voor te vinden op internet. Als je deze downloadt en uitpakt op een diskette, start je daarmee je server op. Je komt u in een of ander uitgeklede Unix-achtige shell. Met wat simpele commando's kun je (als je de exacte usernaam weet) ieder wachtwoord veranderen. Je kunt ze niet zien, maar wel aanpassen. Met dit tooltje verander je dus het administrator-wachtwoord en je kunt daarna weer gewoon inloggen.

  Ik weet niet meer precies hoe het heet en waar het te downloaden was, maar ik heb het een keer op een NT-server uitgevoerd en het werkte perfect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.