Vraag & Antwoord

Servers

Kopieren van data naar een IDE toren, beide novell

Anoniem
sjoerdhooft
8 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb twee novell servers, en nou moet er dagelijks ongeveer 50 GB aan data worden overgezet van de ene naar de andere server. In verband met open databases moet dit in betrekkelijk korte tijd. Ik heb zowel ncopy als xcopy geprobeerd via een scheduler maar het werkt gewoon heel simpel niet goed. Ze zijn zowel te langzaam als te onbetrouwbaar. Wie heeft hier een goede oplossing voor. Ik heb overigens Cobian backup ook al geprobeerd maar die begon te flippen toen ik het had over meer dan 1 GB aan data :(

  greetzzz
  sjoerd
 • In Novel zit er een eigen Xcopy. Ik weet niet zo hoe die heet (ik geloof oa in de toolbox.nlm en in de standaard os van Novell) , maar deze werkt sneller als Xcopy of een ander copy-programma.
  Dit komt omdat als je Xcopy (of een gewone copy) op je workstation opstart, de data ALTIJD via jouw eigen workstation gaat.
  De copy van Novel moet je dan ook op de console opstarten en dan gaat het in ieder geval vlugger als een standaard Xcopy
 • Tip: gebruik hiervoor een aparte dedicated utp-kabel tussen beide servers. In beide servers dus een netwerkkaart speciaal voor dit doel.

  Verder zijn er natuurlijk legio opties om 50 Gb te backuppen…. en het hebben van een betrouwbare backup is eigenlijk onbetaalbaar.
 • Bedoel je soms filer? Of netware copy? Want netware copy is zelfs langzamet dan xcopy. En een aparte kabel ertussen lijkt me een beetje onzin, ze staan beide op de zelfde switch.

  greetzzz
  sjoerd
 • netware copy is sneller als de M$copy. Als je hem maar vanaf de server (console) opstart.
  Verder wat MrLeeJohn bedoeld zijn 2 apparten netwerkkaarten tussen de beide servers. Als je die 100 Mb full duplex zet lukt dit wel. Dan tussen de beide servers een crosscable en dan moet je alleen effe goochelen met het feit dat je de Netware copy tussen de beide servers over die 2 nieuwe kaarten laat lopen, protocol IPX/SPX en het vliegt.
  Verder zal je dit soort zaken altijd in de praktijk tegenkomen want dan wordt er dmv een zo snel mkogelijke backbone backups gemaakt (eventueel met een apparte server met daarop een backup-programma en DLT-units)
 • Ncopy opstarten vanaf het console kan niet. Hij zegt unknown command, en volgens mij klopt dat ook wel want het is een specifiek workstation commando. Kheb al gekeken op novell.com en zij zeggen ook niets over ncopy op het console. Dus ik heb geen flauw idee hoe dat zou gaan moeten werken?

  greetzzz
  sjoerd
 • Oke, welke versie hebben jullie draaien. Ga ik ook eens een keer kijken, want bij Novel 3 en 4 hadden ze een toolbox.nlm en hier zat het wel in…. Ben razend benieuwd of ik niet uit mijn nek zat te kletsen en of ik je wel kan helpen
 • Ook voor Netware 5.1 bestaat nog een toolbox.nlm; deze maakt geen deel uit van de oorspronkelijke versie, maar kan wel afzonderlijk van de Novell-site gedownload worden.
  Tevens is de toolbox opgenomen in de laatste Support Pack (5).
  De copy-utility hierin heet gewoon 'copy'.

  Of er ook een toolbox voor Netware 6 is weet ik niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.