Vraag & Antwoord

Servers

Inhoud van map laten zien d.m.v. één link?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • De situatie is als volgt. Op een win 2000 server (thuis) heb ik een groot aantal bestanden staan die ik vanaf diverse scholen wil kunnen benaderen. Aangezien daar gebruik gemaakt wordt van Kennisnet kan ik dus geen FTP gebruiken of ik moet voor al die scholen poorten open laten zetten. Dit is dus geen optie.
  Mijn idee is om via een website deze bestanden te kunnen downloaden. Nu moet ik dus een gigantische hoeveelheid linken gaan aanmaken. Is er een mogelijkheid om d.m.v. één link de inhoud van een map te laten zien.

  Of is er een progje dat al deze linken aan kan maken? Alle bestanden staan in div. submappen. Bijv. c:\documenten\directie\brieven\brief1; c:\documenten\directie\brieven\brief2; etc, maar dus ook c:\documenten\leerkrachten\lesbrieven\lesbrief1 etc.

  Veel verschillende submappen dus op allerlei niveaus.
 • Niet echt een Webdesign vraag, maar meer een "Server" vraag. Ik verplaats hem dus.

  Heb je al een webserver? Zo ja: welke?
 • Gebruik momenteel Windows 2000 server. Daar draait IIS op (i.v.m. webaccess tot Exchange 2000).
 • Daarmee kan je vast een virtuele dir aanmaken die naar die "documenten" directory wijst en vervolgens de files weergeeft…
 • [quote:76e6f4dc2d="Sellis"]De situatie is als volgt. Op een win 2000 server (thuis) heb ik een groot aantal bestanden staan die ik vanaf diverse scholen wil kunnen benaderen. Aangezien daar gebruik gemaakt wordt van Kennisnet kan ik dus geen FTP gebruiken of ik moet voor al die scholen poorten open laten zetten. Dit is dus geen optie.
  [/quote:76e6f4dc2d]

  had vorige week toevallig contact met NLtree en deze wist mij te vertellen dat FTP tegenwoordig openstaat!!
 • Naar mijn weten werkt ftp via kennisnet gewoon. Let wel; ik kon tot voor kort met w2000 verkenner ook ftp-mappen aanspreken, dat is nu over. In plaats daarvan gebruik ik ftp-voyager (maar elk ander ftp-programma werkt net zo goed).
  Instellingen zijn zoals NL-Tree aangeeft:

  Gebruik de proxy met de naam ftp-proxy.kenninset.nl
  Gebruik port 21.

  Verder gaat alles dan goed.
  Succes,
  als je weet hoe policies werken; daar kom ik nou niet uit!

  Thor2002
 • [quote:82078b3a2a="thor2002"]Naar mijn weten werkt ftp via kennisnet gewoon. Let wel; ik kon tot voor kort met w2000 verkenner ook ftp-mappen aanspreken, dat is nu over. In plaats daarvan gebruik ik ftp-voyager (maar elk ander ftp-programma werkt net zo goed).
  Instellingen zijn zoals NL-Tree aangeeft:

  Gebruik de proxy met de naam ftp-proxy.kenninset.nl
  Gebruik port 21.

  Verder gaat alles dan goed.
  Succes,
  als je weet hoe policies werken; daar kom ik nou niet uit!

  Thor2002[/quote:82078b3a2a]

  Dat ga ik morgen eens uitproberen :D

  tnx :)
 • Ik wil dat inderdaad ook gaan testen. Ga meteen weer een FTP server opzetten. Die had ik eraf gegooid omdat ik er toch niet bij kon.

  Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.