Vraag & Antwoord

Servers

Hoe stel ik userrechten in??????

Anoniem
Sellis
10 antwoorden
 • Bij Deze Computer rechter muis knop -> manage -> gebruikers -> nieuwegebruiker
  :)
 • Mits geinstalleerd staan de gebruikers accounts in de Active Directory. Om daar dingen in te wijzigen start je het programma "Active Directory Users and Computers" te vinden in het configuratiescherm. Let op dat er ook grouppolicys toegepast kunnen zijn. Ook die kun je via bovenstaande programma vinden door rechts te klikken op een groep (niet op een gebruiker) en de eigenschappen op te vragen.
 • Verder heb je ook nog zoiets als share- en filesystemrechten. Als je bepaalde users toegang wil geven tot bestanden kun je deze toepassen… Kortom, er is nog zoveel om aan rechten in te stellen. Ik stel voor dat je, als je de mogelijkheid hebt, voor je zelf eens een servertje in moet richten en eens gaat spelen met alles wat mogelijk is. Daar leer je veel meer van dan vragen stellen in een forum en dan uitproberen op een produktieserver, terwijl dat eigenlijk niet kan.

  Koop (of leen in de bibliotheek) een goed boek over Windows 2000 (server) en er gaat een wereld voor je open.
 • Welke rechten wil je dan veranderen ? Er zijn namenlijk zoveel rechten. Hoe is de server ingericht ? Met Active Directory ? Zijn er zwervende profielen ? Kortom geef wat meer info. Met alleen rechten veranderen weten wij niet wat jij bedoelt.
 • Je moet gewoon even bij microsoft windows 2000 Advanced server downloaden en er thuis mee gaan zitten spelen. Je kunt daar een trail versie downloade die 120 dage werkt. Hier zijn ook ander programma's voor een server te downloaden zoals Exchnge server (mail server) ISA server (Voor het beveiliging van het internet verkeer)

  W2k AD Server: http://www.microsoft.com/isaserver/evaluation/trial/default.asp

  Hier is ook een link voor de nieuwe .NET server:
  http://www.microsoft.com/windows.netserver/preview/default.mspx

  Ik ben zelf ook een 2 jaars ICT student die nu op stage is. Omdat ik wist dat er op mijn stage plek een W2k Server stond heb ik me op mijn PC W2k Server geinstallerd en ben er mee gaan spelen.

  Als er een domein is dan maak je een gebruiker als volgt aan:
  1. Zorg dat je met beheerders rechten bent ingelogt.
  2. Ga naar START->PROGRAMS->ADMINISTRATIVE TOOLS->ACTIVE DIRECTORY USERS and COMPUTERS.
  3.Aan de linker kant zie je het tabblad tree staan. Selecteer hier de server.
  4. Klik hier op de map USERS.
  5.Klik met je rechter muisknop op de map USER.
  6.Selecteer in het snel menu NEW -> USER
  7. Volg de Wizard
 • thanks, dat lijkt er al meer op :) Ik zou wel windows 2000 willen uitproberen thuis, maar ik heb geen pc om dat op te doen :( Ik weet wel dat ik kan dual booten enzo maar dat wordt weer zo'n troep als ik dat doe :p haha nee, ff seri. Ik kan me niet veroorloven dat de data op die pc geschaad zou worden. maar ik heb nu wel de users gevonden dus ik hoop dat ik met "spelen" hier op het werk ook meet te weten kom. bedankt voor jullie reacties
 • Om windows 2000 server te draaien hoef je geen mulieboot te installeren.
  Je kunt ook VMware gebruiken. Met dit programma kun je windows of bijvoorbeeld Linux onder Windows NT, Windows 2000, Windows XP draaien. Het is echter niet mogenlijk om windows of Linux onder windows 9X of ME te draaien.

  Je moet wel over voldoende rekenkracht beschiken en voldoende geheugen. Ik heb zelf een systeem met 256 MB ram en 1,2 GHZ rekenkracht. Hier onder kun je windows 2000 Advanced server best redelijk op draaien onder VMware.

  Hoe meer geheugen je hebt deste beter werkt het.

  VMware kun je vinden bij http://www.vmware.com. Maar waarschijnlijk kun je hem ook wel vinden bij Kazaa of een ander site. :wink:

  Je kunt ook voor meer informatie eens kijken in Knowledge Base.
  http:\\www.microsoft.com kijk rechts boven bij support -> Knowledge Base. De gegevens zijn echter wel in het engels. Voor een ICT-er moet dit te doen zijn.

  Hopenlijk heb je hier iest aan.
 • thanx 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.