Vraag & Antwoord

Servers

in 1 keer een printer aan 300 gebruikers koppelen ?

Anoniem
G_ij_s
8 antwoorden
 • Ik zou graag willen weten hoe je met bv een script voor iedere gebruiker die aanmeld op het domein, een printer instelt

  Weet iemand hoe dat moet ?

  Ik zelf zat te denken aan:

  net use lpt1: \\server\printer

  maar dat werkt dus alleen in dos…
 • [knip]…[/knip]
 • Ik heb 300 gebruikers in Active Directory staan. Nou is de printer vervangen met een nieuwe en moet voor iedere account opnieuw de printer ingesteld worden.

  Lijkt mij een beetje vreemd dat microsoft daar niet aan gedacht heeft ?

  Ik heb dus geprobeerd om met net use een printer koppeling te maken. Dit schijnt dus alleen in dos te werken.

  Nou is mijn vraag dus:

  Hoe kan ik in 1 keer 1 printer toevoegen aan 300 gebruikers ? dus zonder dat ik ieder account af moet gaan.
 • Dat kan dus niet. Printerinstellingen voor de gebruikers worden geregeld op de PC waar ze achter zitten. Je zult dus iedere PC af moeten lopen en daar de nieuwe printerdrivers installeren.
 • Bij ons op het werk heb ik een keer gezien dat de systeem-beheerder dat op afstand deed ,je kan alle handelingen volgen wat hij doet ,hij moet wel iedere pc appart benaderen dus in een keer alle 300 pc gaat volgens mij niet.
 • :roll:

  Je vertelt er niet bij wat voor een server er wordt gebruikt?,

  Bij Novel Netware kan je met een script het voor iedereen in een keer regelen,
  Ik denk dat het daarbij om een laser netwerk printer met netwerkkaart intern gaan denk ik of niet? (als de printer het zelfde protocol bv HPLASERIIID gebruikt hoef je niets te doen alleen maar inprikken)

  :P
 • Je moet gewoon de printer delen op de 2000 sever. Wel even de juiste drivers installeren voor bevoorbeeld win NT, Win9X. Als het goed is is de printer dan in het domein te zien. Vervolgens moet je de gebruikters even een mailtje sturen waarin staat dat ze een keer dubbel moeten klikken op de Netwerk printer. Als het goed is word dan automatisch de installatie procedures voor het toevoegen van een nieuwe printer gestart. Je moet even in je mailte een beschrijving zetten hoe ze de installatie moeten uitvoeren.
 • In windows 2000 en Windows XP is het mogelijk met een commandline opdracht die je bv. in een login script kunt zetten.

  Windows 2000 : http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q189105
  Windows XP : http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q314486

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.