Vraag & Antwoord

Servers

Router/Switch/Hub. Wat heb ik nodig?

Anoniem
Dilbert
4 antwoorden
 • Beste mensen,
  Ik heb een leuk netwerkje van 3x Win98. Wij gaan het internet op met Chello en er is eigenlijk niets mis. Ik wil alleen een webserver gaan maken van een van de clients. Dan moet ik dus onze computer, die het internet doorvoerd, aan laten staan.

  Daar hebben we geen zin meer in. Gek genoeg heb ik me nooit verdiept in de "routerelarij" en nu vraag ik me dus af wat ik nu allemaal nodig heb om het internet door te voeren, en of mijn ip-adres dan ook doorgevoerd kan worden naar mijn pc.

  Moet ik mijn hub behouden? Of kan ik deze wegdoen bij de komst van een router? Heb ik ook per se een switch nodig?

  Greetz,
  D.

  (De zoekoptie had ik ook al gebruikt) :wink:
 • Als je overal internet wilt hebben thuis én geen PC constant aan wil laten is er maar één optie: een router (met ingebouwde switch natuurlijk, maar dat hebben ze vrijwel allemaal).

  Maar als je constant een webserver wilt laten draaien (dat werd me niet compleet duidelijk) kan je die PC toch gewoon als router laten fungeren?
 • Dat klopt. Maar mijn vader wil niet een pc de hele dag aan hebben. (Alsof een router dan veel anders is) Maar goed. Hij wil dus een router. Als ik dan een router aanschaf, dan kan ik toch nog steeds een server draaien?

  Op dit moment is de situatie zo:

  PC1 ( woonkamer ) = router / server
  - PC2 ( 1e etage) = client
  - PC3 ( zolder ) = client

  Ik wil:
  Router
  - PC1 = client
  - PC2 = client
  - PC3 = webserver

  D.
 • Dat kan ja, maar dan moet je dus wel de poorten vanaf de router doorsturen naar de betreffende PC. Dit kan iedere router wel en is allemaal niet zo heel lastig (RTFM werk dus ;)).

  Ow ja: een router gebruikt minder stroom dan een PC hoor ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.