Vraag & Antwoord

Servers

Exchange2000: primary emailadres + meerdere emailadressen

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik zit met het volgende probleem:

  Gebruikers hebben bij ons standaard 4 (smtp) emailadressen: naam@bedrijf1.nl, naam@bedrijf2.nl … enz. Een van deze emailadressen, bijv. naam@bedrijf1.nl, is primary. Als je nu een email wilt versturen op bijv. [i:d749afb92f]naam@bedrijf2.nl[/i:d749afb92f] dan blijkt het mailtje uiteindelijk toch verzonden te zijn op je primary emailadres :roll:

  Hoe kun je het voor elkaar krijgen dat ie toch op het emailadres verzend wat je hebt ingetikt. (..even afgezien van aparte useraccounts :-? )

  Ruud
 • Kan je in het veld "van…" bij het opmakne van het mailtje niet het adres invullen van dat 2e emailadres
 • Bedankt voor je reactie.

  Helaas werkt dat dus ook niet. Hij pakt altijd het primary email-adres :roll:

  Ruud
 • Kijk eens op www.slipstick.com , een site speciaal over Exchange/Outlook en daar kan je ook zeer veel links naar nieuwsgroepen en fora vinden.
  (was er eigenlijk blind vanuit gegaan dat jullie met Exchange werken, nu ik het nogmaals lees, zie ik daar niks over, ik hoop dat je er dus wat aan hebt :-) )
 • Exchange is ingedeeld in 3 niveaus: server - site -organisation. Waarschijnlijk zal dus de mail naar een server gestuurd worden die onder het 1e account de boel verstuurd. Je kan dus een tweede site of in jullie geval een 2e organisation maken met elke een eigen domeinnaam.

  M.i. heeft het dus te maken met het gebruik van één mailaccount als SMTP terwijl dit via de andere moet lopen.
 • Je kunt in Active Directory Users and Computers voor iedere user apart een primary e-mailadres opgeven op het tabblad "E-mail Adresses".

  Als je dit voor alle users tegelijk hetzelfde wil instellen, ga je in de Exchange System Manager naar "Recipients" -> "Recipient Policy", dubbelklikken op "Default Policy", tabblad "E-mail Addresses (policy)"
 • Nou…het ziet er naar uit dat het niet kan….. :-? …. d.w.z. we komen er niet uit hier. Je kunt maar een organization per server definieren, dus daar kom ik ook niet verder mee.

  De enige oplossing lijkt dus aparte user-accounts aan te maken :roll:

  Zou er een mogelijkheid bestaan om een gebruiker via een macrootje ofzo een van zijn email adres te laten selecteren en deze dan vervolgens primary te maken..?

  In ieder geval bedankt voor jullie reacties.

  groeten,
  Ruud
 • De ptie die ik aanhaalde werkt toch? Je kunt in Exchange system manager meerdere e-maildomeinen opgeven en er eentje standaard maken. Vervolgens ga je naar AD users and comp's en daar zie je dan al die e-mailadressen ook staan bij de properties van iedere user. Daar maak je de juiste primary en klaar is kees.
 • Ehm…maar daar zit nu juist het probleem….je primary adres wordt altijd het reply adres, en dat wil ik nu juist niet.

  Als mijn primary emailadres naam@bedrijf1.nl is en ik verstuur een mailtje via naam@bedrijf2.nl dan ziet de ontvanger toch naam@bedrijf1.nl als verzender, terwijl ik wil dat het reply adres naam@bedrijf2.nl wordt.

  Het maakt zelfs helemaal niet uit wat ik in system manager instel als primary, het primary emailadres van de gebruiker wordt altijd het reply adres. Duh…ik kan me nauwelijks voorstellen dan het niet kan, maar het lijkt er toch echt op dat het alleen met aparte user-accounts op te lossen is.

  Ruud
 • "Heel toevallig" heb ik thuis ook Exchange draaien, ik kan wel ff het een en ander testen voor je. Ik heb namelijk een ADSLverbinding bij XS4All (dus subdomeinnaam), plus een internetdomein. Ik kan dus vanuit beide domeinnamen even een mail sturen en kijken wat er gebeurt…
 • Oke….ik ben benieuwd…. :D

  Ruud
 • Ik zal kijken of ik vanavond nog ff tijd heb om ernaar te kijken… Morgenavond wordt het zeker niks, maar volgens mij moet je daar ff mee gaan rommelen.

  Tevens kun je in Outlook, als je een nieuwe mail typt, het "From…" veld ook tevoorschijn toveren. Hier kun je een ander e-mailadres invullen als je "send on behalf" rechten hebt op een andere mailbox. Misschien heeft dit er ook wat mee te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.