Vraag & Antwoord

Servers

lokaal aanmelden op w2k server

Anoniem
SiegeSapper
2 antwoorden
 • Hai,

  ik heb net een nieuwe machine voorzien van w2k (alles standaard uit de doos gedaan) om eens te stoeien met rechten (zucht, daar gaan we weer).
  Vervolgens een OU aangemaakt op de machine, en hierin een gebruiker aangemaakt.
  Toen op de OU een hele rits beperkingen gelegd; gebruiker mag bijna niets meer.
  Maarrrrrrr ik heb géén machine aan het net hangen (op de server na natuurlijk) dus moet ik op de server zelf uitproberen wat er gebeurt als de gebruiker aanmeld. Ik heb dus eerst de gebruiker lid gemaakt van de Builtin groep administrators. De gebruiker kan aanmelden.
  Vervolgens dit administrator lidmaadschap verwijderd. Nu kan de gebruiker niet meer lokaal (dus op de server) aanmelden. Snap ik ook nog wel.
  Vervolgens het lokaal beveiligingsbeleid voor domeincontroler geopend, naar toewijzing van gebruikersrecht en bij Lokaal aanmelden de gebruiker toegevoegd. En je raad het al: dat werkt niet.

  Waarom? :cry:

  En zo blijven we lekker stoeien met rechten.
  Vraag ik me nog steeds af wat er gebeurt als ik een machine op het domein van deze server plaats, en als gebruiker aanmeld….wat denken jullie?

  Thor2002
 • Het recht van admin gaat boven het lokaalbeveiligingsbeleid. wat ook wel handig is is het beleid te verversen als je wijzigingen er in hebt gemaakt.

  Start –> Run.. –> cmd –>
  Start –> Uitvoeren –> cmd –>

  secedit /refreshpolicy USER_POLICY /enforce
  secedit /refreshpolicy MACHINE_POLICY /enforce

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.