Vraag & Antwoord

Servers

HELP W2K server

Anoniem
Landzaat
8 antwoorden
 • Ik heb vandaag Windows 2000 server op een computer geinstalleerd. Deze server komt in een schoolnetwerk van ong. 20 pc's met windows 98 erop. Ik heb vandaag ook Active directory ingesteld van de server, dat is allemaal goed gegaan. Maar nu wil ik dat kinderen in kunnen loggen met de naam van de groep waar ze in zitten. Met daarbij hun eigen home directory op de server. Hoe stel ik de server en pc's zo in dat dit mogelijk is??? En dan wil ik dat de map mijn documenten door gelinkt staat naar hun eigen bestanden. Anders snappen de kinderen dit niet. Wie o wie kan me hier bij helpen???? Een link naar een site mag ook!

  Groetjes,
  Stephan :wink:
 • Wat wil je nu eigenlijk doen? Iedere leerling met dezelfde user-ID aan laten loggen en dan naar de GROEPx directorie laten aanmelden?
  of iedere leerling aan laten melden met zijn eigen naam en dan zijn eigen user-directorie met daarbij een soort common share de GROEPx directorie?

  In het eerste geval is het makkelijk en maak je 1 user-account aan per GROEP, dus GROEPx met daarbij een wachtwoord wat ze ook allemaal moeten weten. Dan moet je een loginscript voor deze gebruiker maken, waarbij GROEPx gemapped wordt aan de X-schijf (X-willekeurig)
  In het tweede geval zet je in het login-script: net use Y \\servername\sharename\%username% en net use X \\servername\groepX

  Dit kan je gewoon doen door de users per groep in een securitygroep te zetten in een eigen Organisational Unit. Dan kan je per OU hier een script op laten draaien.
  Verder kan je op die OU de map "mijn documenten" laten verplaatsen naar de server als ze uitloggen.

  Voor een hoop info en veel "leesplezier" www.microsoft.com en zoek dan bij "support" knowledgebase. Of koop eens een leuk boek van W2k-server
 • Ja bedankt! Maar weet je ook nog hoe je dat dan doet met mijn documenten?? Dat als de leerlingen dat aanklikken ook in de groep directory komen. Als je dat weet dan zou ik dat graag willen weten. Want dat kan namelijk wel in novell, ik weet meer van novell af dan van windows 2000 server :wink: ! Trouwens weet je dan wat een goed boek is van W2K server? Ik ga toch nog naar de hcc-dagen dus dan ik is even rondkijken.

  Groetjes,
  Stephan
 • Je kan wel "My Documents" rederecten. Ook dit kan je in de policy doen. Group policy -> User configuration -> Folder redirection -> My documents dan de properties.
  Verder eens kijken in de help van w2k, hebv dit nog nooit gedaan.
  Boek? weet niet… Ik heb een cursus gedaan. Gewoon eens even wat boeken doorbladeren. Misschien heeft een ander een suggestie
 • Bedankt voor je reacties in iedergeval!!! Zijn er nog andere mensen die het antwoord weten op mijn vraag??? Laat het me dan even weten!

  Groetjes,
  Stephan
 • Kan je wel vertellen hoe wij het gedaan hebben op een NT4 server en op een W2K server.

  Elke groep heeft als loginnaam groepx (bijv groep7) met als wachtwoord 7. In het loginscript staat het volgende
  net time \\servernaam /set /yes
  @echo off
  net use f: \\servernaam\apps
  net use h: /home
  net use i: \\servernaam\afbeeldingen

  In de map Home op de server staan submappen voor de gebruikers waaronder de van groep 7, die ook geshared is als groep7
  De rechten zijn gezet op full control voor admins, leerkrachten en groep7

  Bij de accountgegevens verwijzen we voor de homedrive naar H \\servernaam\groep7 (of %username%)

  Als een leerling inlogt met groep7 krijgt hij dus een homedrive H:
  In de office applicaties wordt bij opties-bestandlocaties de standaard map H opgegeven. Verder kan je mijn documenten ook verwijzen naar H:

  Daarnaast draaien we Illusion '99 als beveiliging, zodat leerlingen de win98 omgeving niet aan kunnen passen oid. Na een reboot is alles weer in origine staat. Kijk ook eens op onze site voor meer info:

  http://www.cbs-het-anker.nl/ict.html

  Suc6
 • Ok bedankt voor je reactie! Ik heb het script gemaakt maar nu probeer ik het in te stellen maar het werkt niet. Kun je me vertellen waar jij het hebt ingevuld en hoe??? Thanx :wink:

  Greetz,
  Stephan
 • Active Directory Users & Computers ->eigenschappen van een user opvragen. Tabblad profile. Bij user profile geef je achter loginscript de naam van het script (bijv. leerling.bat). Bij home folder kies je achter connect voor de driveletter H en achter to vul je in: \\servernaam\%username% of de exacte naam van de gebruiker (bijv. groep 7).

  Het script zet je in W2K op de volgende plek: C:\WINNT\sysvol\sysvol\domeinnaam\scripts Deze folder is standaard geshared als netlogon, dus met netwerkverbinding maken naar \\servernaam\netlogon kom je er ook.

  Dan moet je voor de gebruiker in de map home (zelf aanmaken) een homedrive, een map maken met de naam van de gebruiker (bijv. groep7) en deze onder dezelfde naam sharen en de juister gebruikers er rechten op geven (adm. en gebruiker: full controll - als het om een groep gaat kun je ook de leerkracht(en) hier full controll op geven)

  Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is.

  Suc6
  RS

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.